Şehitler anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan İl Spor Merkezlerinin açılışında renkli görüntüler vardı. Sakarya Büyükşehir Kent Orkestrasının açılış konserinin ardından protokol konuşmaları yapıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir konuşma yaparak sporcu ve antrenörlere başarılar diledi.

Tanıtım ve gösteriler

Konuşmaların ardından branş tanıtımları ve sportif gösteriler yapıldı. Cimnastik,  atletizm, bisiklet, masa tenisi, badminton, tenis ve halter branşında yapılan gösteriler nefesleri kesti.

Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Yaz Spor Okullarında 05-18 yaş arası 9.600 genç 24 branşta ücretsiz eğitim görecek.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’dan teşekkür

Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy; “Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak 16 İlçemizde, 54 branşta spor faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  İl Müdürlüğümüz bünyesinde ise 23 branşta 65 antrenörümüzle gençlerin hizmetindeyiz. Geçtiğimiz yıl 10 bin 934 olan lisanslı sporcu sayımızı, bugün itibariyle 11 bin 140 sporcuya ulaşarak geçmiş bulunmaktayız. Faal sporcu sayımızı 7 bin 200 seviyesinin üzerinde yer alıyor. İlimiz, okul sporlarında 67 bin 51 sporcu sayısı ile geçtiğimiz yılı Türkiye üçüncüsü olarak tamamladı. 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında ise 71 bin 60 öğrenciye spor yaptırdık. 2018 yılında uluslararası müsabakalarda mücadele eden milli sporcularımız toplamda ülkemiz adına 67 madalya kazandırdılar. Geçtiğimiz ay Romanya’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonasında sporcumuz Ece Asude Ediz, Avrupa Boks Şampiyonu olarak ilimize altın madalya kazandırdı. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen U13 Futbol Alt yapı Projesinde Gençlik Merkezi Takımımız Türkiye dördüncüsü oldu. 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Anadolu Yıldızlar Ligi Yüzme Yarışları sonucunda il karmamız kızlarda Türkiye üçüncüsü, erkeklerde ise Türkiye dördüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı” dedi.

Sakarya’yı yurt içi ve yurt dışı müsabakalarda temsil eden sporcuları tebrik eden İl Müdürü Arif Özsoy, “Önümüzdeki yıllarda da daha büyük başarılara imza atacaklarına inanıyorum. Sporu tüm topluma yaymayı, çocuklarımızı ve gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumayı ve sağlıklı bir birey olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz. Yaz spor okulları, vatanını ve milletini seven, ruhen ve bedenen sağlığı yerinde sportmen bir nesil yetiştirmek ve yönlendirmek için 81 ilde her yıl uygulanıyor. Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediğimiz ve bugün açılışını yaptığımız İl Spor Merkezlerinde,  05-18 yaş gruplarındaki 9 bin 600 gencimiz 24 branşta spor yapacak. Ayrıca tüm vatandaşlarımıza yönelik gençlik ve spor faaliyetlerimiz, yıl boyunca konusunda uzman antrenörler eşliğinde tesislerimizde devam ediyor” dedi.

Özsoy son olarak, “Sporun ve sporcunun her zaman yanında yer alan Sakarya Valimiz Ahmet Hamdi Nayir ve Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum.  İl Spor Merkezlerine kayıt yaptıran siz değerli çocuklarımıza spor ve okul hayatında başarılar diliyor, hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yaz sporla güzel

Yaz Spor Okullarında atıcılık, avcılık, cimnastik, karate, tenis, atletizm, güreş, kick boks, voleybol, badminton, halter, kürek, yüzme, basketbol, hentbol, masa tenisi, triatlon, bisiklet, judo, taekwondo, eskrim, boks, kano, Wushu ve Futbol dallarında yaz boyunca eğitim verilecek.

Spora engel yok

Engelliler İl Spor Merkezleri’nde ise engelli öğrenciler ve özel sporcular 12 spor dalında ücretsiz eğitim görecek. Bedensel engelliler atletizm, halter, masa tenisi, yüzme, okçuluk ve boccia spor dalında, işitme engelliler güreş, karate, taekwondo, atletizm, judo ve bisiklet dalında, görme engelliler atletizm, judo, yüzme ve özel sporcular ise atletizm, cimnastik ile masa tenisi dalında spor eğitimleriyle buluşacak.