TürkTraktör Fabrikası’nda gerçekleştirilen imza törenine Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, Büyükşehir Basketbol Takımı Şube Başkanı Akif Köse, TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı Koçu Burak Bıyıktay, sporcular ve fabrika çalışanları katıldı.
 
“Basketbol takımının yanındayız”
Program ilk olarak fabrikanın içerisinde gerçekleştirilen tanıtım gezisi ile başladı. Ardından imza törenine geçilen programda açılış konuşmasını yapan TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta, “Sakarya’nın iki devi, TürkTraktör ve Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımını bir arada görmekten dolayı çok mutluyum. 60 yılı aşkın bir süredir yatırım yaptığımız bölgelere değer katmak için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Geçtiğimiz yılda bu yaklaşımla Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü ile bir işbirliği yaptık. İşbirliğimizden bu yana kaydettiğimiz ilerlemeye tanık olmaktan da gururluyum. Bu yıl kendine bir üst lig hedefi koyan bu başarılı takımın ve sporcularının yanında olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Çünkü sizler alın terinizle Türkiye’ye bir değer katıyorsunuz. Yolunuz açık olsun. Başarılarınız bol olsun. Hepimize hayırlı olsun” diye konuştu.


 
“İşbirliği yapmaktan memnunuz”
TürkTraktör Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, “Bugün Sakarya Büyükşehir Belediyesi Basketbol Kulübü ile geçtiğimiz yıl yaptığımız sponsorluk anlaşmasını yenilemek için bir aradayız. Türk ekonomisinin önde gelen illerinden biri olan ve Erenler fabrikamızın da bulunduğu Sakarya bizler için önemli bir şehir. Geçtiğimiz yıl bu yaklaşımla bölge sporuna ve insanına katkımız olsun istedik. Bu amaçla Büyükşehir Belediyespor Basketbol Kulübü ile bir işbirliği yaptık. Bu yıl da kendine bir üst lig hedefi koyan takımın yanında olmaktan gurur duymaktayız” ifadelerini kullandı.
 
Köse’den TürkTraktör’e teşekkür
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, “Sektöründe lider ve 60 yıldır bu başarılı çizgisini sürdüren TürkTraktör, basketbol süper ligi hedefiyle çıktığımız bu yolda bizlerle birlikte olacak. TürkTraktör Fabrikası’nın bizlere vermiş olduğu destek hem motivasyonumuzu arttıracak hem de itici bir güç olacaktır. Bu vesileyle değerli yöneticilere ve TürkTraktör ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


 
Süper lig hedefi
Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar, “3 yıl önce Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımımızı kurduk. Takımımızın kurulması ve bugünlere gelmesinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun desteği bizim için ayrı bir motivasyon kaynağı oldu. Yönetim Kurulumuz da ortaya hem mesaisini hem de gönlünü koydu. Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi’nde başladığımız serüveni Basketbol 1. Ligi’ne taşıdık. Son iki sezondur da maalesef Spor Toto Basketbol Ligi’nin kapısından döndük. Kısa bir süre önce kurulmuş olmamıza rağmen Türk basketbolunda adından söz edilen bir takım haline geldik” dedi.
 
TürkTraktör’den güçlü destek
Bayraktar konuşmalarını şu şekilde sonlandırdı; “Daha yapacak çok işimiz var. Tüm şehrin desteği de arkamızda. İç saha maçlarımızı binlerce seyircimizin önünde oynuyoruz. İnşallah bu destek gün geçtikçe daha da artacaktır. Biz de takımımızı Spor Toto Süper Lige çıkarmak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu yolda bugün TürkTraktörle önemli bir sponsorluk anlaşması imzalıyoruz. Bize bugün güçlü bir destek veren TürkTraktör’e; TürkTraktör Genel Müdürü Marco Votta’ya çok teşekkür ediyoruz.” Konuşmaların ardından Büyükşehir Basketbol Takımı ve TürkTraktör arasında sponsorluk anlaşması imzalandı.