Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce Sporcu Eğitim Merkezine (SEM), 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı için Kano ve Kürek branşlarında sınavla öğrenci alımı yapılacak. Merkezde Kano ve Kürek branşlarında gündüzlü eğitim verilecek olup, ilköğretim beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci sınıfta okuyanlar sınava başvurabilecekler.
 
Yapılacak sınav sonucu başarılı olan sporcuların Esentepe Su Sporları Merkezinde verilecek olan eğitimlere ulaşımı Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce karşılanacak servis hizmeti ile sağlanacak. Başvurular için http://sakarya.gsb.gov.tr adresinde mevcut olan gerekli evraklar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teslim edilecek.
 
Başvurular 5 Haziran 2017 tarihi mesai bitimine kadar Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne yapılacak. Sınav; 8 Haziran 2017(Kano), 9 Haziran 2017(Kürek) tarihlerinde (09:00-18:00 saatleri arasında) yapılacak olup sınav yeri İl Müdürlüğü / web sitesinden (http://sakarya.gsb.gov.tr ) duyurulacak. Başvuru ve sınav sonuçları ilgililere yazılı olarak gönderilecek.
 
Sınav talimatları ve gerekli bilgiler http://sporegitim.sgm.gov.tr/ web sitesindeki sporcu eğitim merkezleri bölümünde yayınlandı.
 
Sınava başvuru için gerekli evraklar ise şöyle:
 
1- Velisi tarafından verilecek dilekçe
2-  İki adet vesikalık fotoğraf
3- Öğrenim belgesi
4- T.C. Kimlik No beyanı
5- Lisanslı olarak spor yapanlardan sporcu lisansı
 
Sınav yeri ise daha sonra (http://sakarya.gsb.gov.tr ) web adresinden duyurulacak.