Sapancaspor’a adaylığını açıklayan Çetin, "Sapancaspor Profesyonel ligi yaşamış büyük bir kulüptür. Ülkemizde bir turizm ilçesi olarak yer alan Sapanca'mızın sporda da başta futbol olmak üzere her branşta hak ettiği yere gelmesi gerekiyor. 90'lı yılların ortalarında eski belediye başkanı Osman Nuri Erdoğan ile başlayan profesyonel lig maceramız eski bakanımız Sadettin Tantan ve yine eski belediye başkanımız İbrahim Uslu ile 2.lige çıkmamızla devam etmiştir. Ancak profesyonel liglerde oynarken de içinde bulunmaktan gurur duyduğum Sapancaspor'un kurumsallaşmasını gerçekleştirememesi ve bizlerden sonraki dönemlerde de kısır çekişmelerin içinde kalması sonucu takımımız 1. Amatör kümeye kadar gerilemiştir. Şuanda da takımımız ne yazık ki Süper Amatör Ligi'nde mücadele etmektedir. Yaklaşık 16 yıldır da hak ettiği yerin çok altında bir ligde boğuşup durmaktadır. Mevcut Belediye Başkanımız Sn.Özcan Özen ve beraberindeki arkadaşlarımızın yoğun istekleri üzerine Sapanca'mızda sosyal ve ticari hayatını sürdüren ve ilçemizi gerek ilimiz gerekse ülkemizde temsil eden çok değerli iş adamı arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucu kamuoyunun süreci yakından bildiği üç sene önce iptal edilen kongre neticesinde askıya aldığımız büyük oluşumu tekrar canlandırma isteği ve arzusu bizlerde oluşmuştur. Değerli arkadaşlarımızla tek amacımız Sapancaspor çatısı altında süregelen anlaşmazlıkları geçimsizlikleri bitirmek,birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek Sapancaspor'umuzu hak ettiği yere taşımaktır. Düşüncemiz kendi ayakları üzerinde duran bir Sapancaspor oluşturmaktır" dedi.

Cengiz Can Çetin; "Bu doğrultuda öncelikle şahsıma ve arkadaşlarıma gösterilen teveccüh ve güven için teşekkür ediyorum. Belediye başkanımız ve arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz istişareler sonucu yönetim kurulu olarak bu senenin bütçesini karşılayacağımızı ve belediyeden bir bedel talep etmeyeceğimizi kamuoyunu duyurmak isterim. Değerli Belediye Başkanımızdan üç sene önce planı çizilen ve Sapancaspor'a tahsis edilecek tesisin inşaatına başlanacağının ve tesisin bu sezon içinde yetiştirileceğinin sözünü aldık. Takımın sosyal tesislerinden kurulmasına kadar ciddi oluşumları hayata geçirmek için yönetim kurulu'ndaki arkadaşlarımız ve bizlere dışarıdan destek veren dostlarımız ile yola çıkıyoruz. Bu sene hedefimiz BAL ligidir.Bizim açımızdan başka bir ihtimal söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Çetin son olarak; "Önümüzdeki sene içinde de 3.lig ve ardından diğer profesyonel liglere takımımızı kavuşturmak için var gücümüzü ortaya koyacağımızın sözünü veriyoruz. İlçemizin marka değerini yükseltmek için tüm arkadaşlarımla iş yükümüzün fazla olmasına rağmen görevi kabul etmiş ve Sapancaspor'a hizmet için hazır bulunmaktayız. Bu saatten sonra da yönetim kurulu'ndaki arkadaşlarımızla çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz. Bu düşüncelerimiz ışığında 18 Ağustos 2019 tarihinde yapılacak seçimli Olağanüstü Sapancaspor Kongresi'nde yönetim kurulu'nda yer alan arkadaşlarımızla beraber adaylığımı açıklıyorum" diye konuştu.