Adapazarı Belediyesi’nin düzenlediği 13. Mahalleler Arası Futbol Turnuvası’nda final heyecanı Aygın Spor Kompleksi’nin ev sahipliğinde yapıldı. Final maçlarını Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Adapazarı Belediyesi Meclis Üyesi Mahmur Ergül, Adapazarı Belediyesi kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Yenigün Mahallesi Muhtarı Nevzat Berber, Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Arslan, Göktepe Mahallesi Muhtarı Bayram Demirci, Sakarya Mahallesi Muhtarı Muhittin Yazgan, Semerciler Mahalle Muhtarı Necmettin Çaktı, Yağcılar Mahalle Muhtarı İbrahim Öner ve çok sayıda öğrenci velisi izledi.



Adapazarı Belediyesi tarafından düzenlenen turnuvanın son gününde Yenigün Mahallesi ile Hızırtepe Mahallesi şampiyon olmak için,  Yağcılar Mahallesi ile Semerciler Mahallesi ise üçüncülük kupası için mücadele etti. Adapazarı’na bağlı 15 mahalle takımının kıyasıya mücadelede ettiği final müsabakasında, Hızırtepe Mahallesini ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenen Yenigün Mahallesi şampiyon oldu. Yenigün Mahallesine şampiyonluğa taşıyan golleri Yusuf Kadıoğlu ve Mehmet Bayrak attı. Final maçından önce, Yağcılar Mahallesi minikleri ile Semerciler Mahallesi miniklerinin yaptığı mücadeleyi 5-2 kazanan Yağcılar Mahallesi ise üçüncülük kupası ile moral buldu. Semerciler Mahallesi ise dördüncülük kupası aldı.

Ortak heyecan
Kupa töreninde minikleri tebrik eden Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, turnuvada kazanmak ya da kaybetmenin o kadar önemli olmadığına dikkat çekti. Sezer, “Siz burada ne kadar heyecan duyuyorsanız biz de o kadar heyecanlanıyoruz. Sizinle aynı heyecanı paylaşıyoruz. Bugün turnuvamızın 13.’sünün finalini yaptık. Amacımız hem mahalleler arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri arttırmak hem de yıldız adaylarına fırsat vermek. Bugün izlediğimiz her iki final maçı da heyecanımızı üst seviyeye çıkardı. Çocuklarımızın centilmence mücadelesi her türlü övgüye layık görüyorum. Başta mahalle muhtarlarımız olmak üzere turnuvaya katkı yapan takımlarımıza, hocalarımıza, hakemlerimize, öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.



Şampiyonluğu doyasıya kutladılar
Şampiyon olan Yenigün Mahallesi’nin Antrenörü Murat Gürtürk’ün maç sırasında minik futbolcularını sürekli “Ayakta kal” sözleriyle motive etmesi dikkatlerden kaçmadı. Final müsabakalarından sonra yapılan kupa töreninde büyük sevinç gösterileri yaşandı. Yenigün Mahallesi minikleri şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Törende tüm oyunculara birer madalya takdim edilirken şampiyonluk kupasını kaptan Ediz kaldırdı. Turnuvanın gol kralı attığı 11 golle Hızırtepe Mahallesi takımından Ziya Can Temizel oldu. 



Kupa töreninin ardından Yenigün Mahallesi ile Hızırtepe Mahallesi oyuncularına 100’er TL’lik ödül çeki ve  Yağcılar Mahallesi ile Semerciler Mahallesi oyuncularına sinema bileti hediye edildi.