Adapazarı Belediyesi tarafından Öner Halı Sahada düzenlenen turnuvanın son gününde Yenigün Mahallesi ile Göktepe Mahallesi, Hızırtepe Mahallesi ile de Sakarya Mahallesi birincilik kupası için mücadele etti.

Adapazarı’na bağlı 11 mahalle takımının kıyasıya mücadelede ettiği final karşılaşmalarında, Yenigün Mahallesi’ne 4-1 yenilen Göktepe Mahallesi ise ikinci oldu. Final maçından önce, Hızırtepe Mahallesi minikleri ile Sakarya Mahallesi miniklerinin yaptığı mücadeleyi 6-2 kazanan Hızırtepe Mahallesi ise üçüncülük kupası ile moral buldu. Sakarya Mahallesi ise dördüncülük kupası aldı.

Final maçını Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, Yenigün Mahallesi Muhtarı Nevzat Berber, Hızırtepe Mahallesi Muhtarı Bedri Arslan, Göktepe Mahallesi Muhtarı Bayram Demirci, Sakarya Mahallesi Muhtarı Muhittin Yazgan ve çok sayıda öğrenci velisi izledi. 

Ortak heyecan
Kupa töreninde minikleri tebrik eden Adapazarı Belediyesi Başkanvekili Erol Aydın, turnuvada kazanmak ya da kaybetmenin o kadar önemli olmadığına dikkat çekerek, “Siz burada ne kadar heyecan duyuyorsanız biz de o kadar heyecanlanıyoruz. Sizinle aynı heyecanı paylaşıyoruz. Bugün turnuvamızın 12.’sinin finalini yaptık. Amacımız hem mahalleler arasındaki sosyal ve kültürel ilişkileri arttırmak hem de yıldız adaylarına fırsat vermek. Bugün izlediğimiz her iki final maçı da heyecanımızı üst seviyeye çıkardı. Çocuklarımızın centilmence mücadelesi her türlü övgüye layık görüyorum. Başta mahalle muhtarlarımız olmak üzere turnuvaya katkı yapan takımlarımıza, hocalarımıza, hakemlerimize, öğrenci velilerimize çok teşekkür ediyorum. Sizler, Türkiye’nin geleceğisiniz. İnşallah, Türkiye’nin geleceğini gözlerinizdeki pırıltının üzerine kuracağız” dedi.

Şampiyonluğu doyasıya kutladılar

Şampiyon olan Yenigün Mahallesi’nin Antrenörü Murat Gürtürk’ün maç sırasında minik futbolcularını sürekli “Ayakta kal” sözleriyle motive etmesi dikkatlerden kaçmadı. Final müsabakalarından sonra yapılan kupa töreninde büyük sevinç gösterileri yaşandı.  Yenigün Mahallesi minikleri şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı. Törende tüm oyunculara birer madalya takdim edilirken şampiyonluk kupasını kaptan Ediz kaldırdı. Turnuvanın gol kralı attığı 14 golle Göktepe Mahallesi takımından Ömer Faruk Akyıldız oldu.