TEK YOL KURUMSALLAŞMAK

Yeşil-siyahlı takımın olağanüstü genel kurulu için bir oluşum meydana getirmeye çalışan ve 2 haftadır Sakarya basını tarafından konuşulan isim olan Kortan Aksu, Elmas Otel’de bir basın açıklaması düzenledi. Aksu, projelerini bir bir anlatarak takımın en başında Sportif Direktör olarak getirmek istediği yabancı antrenörü de açıkladı. Aksu yaptığı açıklamada, “Ben ve ekibim ister yönetim içerisinde ister yönetim dışında tüm kamuoyu tarafından kabul gören oluşumlara destek vereceğiz. Sakaryaspor’un kurtuluşu için tek yol kalmıştır, o da kurumsallaşmadır” diye konuştu.

BELEDiYE’NiN DESTEĞi GEREK

Aksu, “Ben, ekibim ve birçok işadamı arkadaşımızla takımın bu kurtuluş mücadelesine nasıl katkı sağlarız düşüncesiyle yaklaşık 3 haftadır çalışmalar yapmaktayız. Sakaryaspor şimdiye kadar sürekli göreve gelen yöneticilerin cebine bakmıştır. Bu şekilde idare edilmeyi sürdüren spor ekipleri ne yazık ki spor tarihinden silinmeye başlamıştır. Biz buraya kurumsallaşma adına geldik. Ve Büyükşehir Belediyesi’nden randevu talep ettik. Şuana kadar bir cevap gelmedi. Bir takım projelerimiz var ve bu projeler yönetimler üstü projelerdir. Burada belediyenin desteğine ihtiyacımız var” dedi.

iŞTE O PROJELER!

Kortan Aksu’nun projeleri kimine göre hayalcilik kimine göre ise olması gereken yönündeydi. Aksu’nun projeleri arasında, “Sakaryaspor Futbol Akademisi kurulması, amatör branşların(basketbol, voleybol, yüzme) faaliyete geçirilmesi, Sakaryaspor Store (Tüm AVM’lere), Sakaryaspor Store Tırı(Tüm Sakarya’da gezecek), Sakaryaspor Gösteri Merkezi, Sakaryaspor Benzin İstasyonu, Eğitim Kurumları Projesi, Sakaryaspor Sosyal Tesisleri ve Sapanca Gölü üzerine Sakaryaspor Yüzer Ada’sı.” İşte tüm bu projeler için gerekli olan yatırımcılar ve sponsorların hazır olduğu da Kortan Aksu tarafından belirtildi.

iŞTE YABANCI ANTRENöR!

Sakaryaspor’da kurumsallaşmanın yalnızca üst yapıda değil altyapıda da getirileceğini belirten Kortan Aksu, altyapının ve üst takımın başına getirecekleri Dünyaca ünlü Sportif Direktörün ismini de açıkladı. Bu ismin UEFA tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen Avrupa’nın en iyi çalıştırıcısı olarak gösterilen John Bilton olduğu açıklandı. Kendisi ile görüştüklerini ve olası bir göreve gelme durumunda John Bilton’u da Sakaryaspor’a kazandıracaklarını söyleyen Aksu, “Kendisi Avrupa’nın en iyi eğiticisidir. UEFA’dan birçok ödülü mevcuttur” şeklinde konuştu.

Aksu’nun basın toplantısından bölümler...