SakaryaHalk Gazetesi Spor Müdürü Ömer Gümüşel’in sunduğu ve Yenihaber Gazetesi spor muhabiri Şenol Çivicik’in yorumları ile destek olduğu programda konuşan Başkan Gürses, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Gürses’in yaptığı açıklamalar…
 
7 YILDA SAKARYASPOR’DA NE DEĞİŞTİ?
2009’da ilk kez göreve geldiğimden bu yana Sakaryaspor’da değişen çok şey olmuş. Üye sayısı 4’te 1 oranda. 1. Ligde bıraktığımız Sakaryaspor şimdi 3. Ligde. Tek başarı altyapıda oldu. Altyapı Büyükşehir Belediye Başkanımızın eseridir. Onun dışında bir başarı olmadı geçen 7 senede. Ancak 7 sene önceye göre işim bugün daha kolay. 7 sene önce ciddi bir transfer sorunu vardı. Şuan ki gibi bir destek yoktu. Kulübün borcu daha fazlaydı. Şuan çok şükür transfere engel borcumuz yok.
 
NEDEN İSMAİL CEM CAMBAZ?
Selahattin Aydın başkanlığa geldiğinden beri bilinen, kamuoyunun beklentileri doğrultusunda önemli hocalar da geldi. Ama isimle olmadığı da görüldü. Bu süreçte en az 100 tane teknik direktörden bizimle çalışmak istekleri iletildi. Uzun zamandır Sakaryaspor ile ilgili olduğumuz için belirlediğimiz 4 hoca adayı vardı. 4’ü ile de görüşme yaptık. Bunların içinden ekonomik anlamda da ideal anlamında da en uygun İsmail Cem Cambaz oldu.
 
SPORTİF DİREKTÖR KONUSU
Önceki akşam bu konuyu görüştük. Sportif Direktörlük konusunu şimdilik rafa kaldırdık. Ama bundan vazgeçmedik. Doğru olan bu yapıdır. Koşullar oluştuğunda bunu hayata geçireceğiz. Bugün 1. Ligde olsak nazlananların hepsi gelmek ister ama bana bugün elini taşın altına koyacak isim lazım. Süper Lige gelmeden bu yapıyı oluşturacağız. Biz buraya 3. Lig için gelmedik. Hedefimiz 3. Lig değil. 4 sene sonra Süper Ligde olmayı planlıyoruz.
 
SCOUT EKİBİMİZ VAR
Bu konuda çok güvendiğim isimler gerekli adımları atıyor. Hocamızla istişare içindeler. Sürekli maç izleyip futbolcu arıyorlar. U13, U14 Liginden genç çocukları izletiyoruz. Altyapımız için çok yıldız adayımız var elimizde. Trabzonspor’da İsmail Cem Kara var 16 yaşında. Almamız zor ama bunun gerçekleşmesi için elimizden geleni yapacağız. Sakaryaspor bünyesinde böyle genç yetenekleri aldığımızda A Takımda görmek isterim. 15-16 yaşındaki bu gençleri A Takımda bile oynatırım.


 
SAKARYALI FUTBOLCULAR
Sakaryalılara öncelik vereceğiz demiştim. Sakaryalı futbolcular 2009’dan beri birçok fırsat yakaladılar. Kimi Çark Caddesi’nde gezmeyi tercih etti. Kimi de Şaban Özel gibi, Salih Dursun gibi Berat gibi bir yerlere geldi. Bu formanın hakkını veren isimlerle görüşüyorum.
 
MEVCUT KADRODAN 10 İSİM KALIYOR
Fikret Topaloğlu, Hacı Ömer, Burak Bekaroğlu, Canberk Özdemir, Hüseyin Bilge, Burak Hacıeyüpoğlu, Furat Koç, İsmail Kanpolat takımda kalıyor.
 
ABDULKADİR KONUSU
Abdulkadir 2019’a kadar Sakaryaspor’un futbolcusu. Bir takım sıkıntılar da olabilir. Bizim sözleşmeli futbolcumuz. Sözleşmenin gerekleri neyse onlar yapılır. Geçen sene ayrılmış buradan ve üst ligde oynamış. Burası da Sakaryaspor. Kim faydalı olacaksa onunla yolumuza devam edeceğiz. Ben kendisi ile görüştüm. Menajerleri ile görüşecek sonra bir karar verecek. Artık çocuk değil. Doğru kararı verecektir herhalde.
 
DIŞ TRANSFER KONUSU
Şimdiye kadar netleşen Aytaç Ak, Hasan Erdi Aslan ve kaleci Ozan Öztürk transferlerimiz var. Murat Hacıoğlu ile görüştük, prensipte anlaştık. Eğer gelirse imza atarız. Murat’a Sakarya’dan kendisine parayı ödeyemeyeceğimiz konusunda uyarılarda bulunan insanlar varmış. Bize güvenmiyorsa gelmesin zaten. Murat’ın ailesi ile ilgili bir sıkıntısı var. 50 bin TL fazla verdiğinizde sıkıntı falan kalmaz. Tüm dertler bir anda biter. Kurmak istediğimiz kadro 2. Ligi de kaldırabilecek bir kadro olması için uğraşıyoruz. 2. Lige yükseldiğimizde 3-4 transferle işi bitirmek istiyoruz. Takımın 2 yıllık iskelet kadrosunu oluşturmak istiyoruz. Üst liglerden çok oyuncu ile görüşüyoruz. Uçuk rakamlar istiyorlar. Fiyatlar çok yükseliyor. Tabi biz de bütçemize göre davranıyoruz. İhtiyacımız kadar transfer yapacağız. Bizim 1 sene daha kaybetme lüksümüz yok. Buradan çıkmamız gerekiyor. Her mevkide 2 alternatif olacak. Kaç transfer yapmamız gerekiyorsa yapacağız. Savunmaya 2 transfer daha yapacağız. Bizim anlaşmalarımız genelde maç başına olacak. Oynayana para var. Oynamayana para yok.
 
Kartalspor’dan Anıl Şahin her an olabilir. Kendisi için özel bir çaba sarf ediyoruz. Babasının ciddi bir sağlık sorunu var. Arkadaşlarımız kendisini sürekli ziyaret ediyor. Umarım Anıl Şahin’i takıma kazandırırız.
 
Mümin Aysever ile ilgili anlaşma konusunda bir sıkıntımız yok ama Mümin’in bir sağlık durumu var bunda emin olmadığımız için Mümin konusu beklemede. Hocamız da yakından ilgileniyor bu konu ile.
 
Sinan Uzun ile Atilla Yıldırım ikisi bir arada olsun diye uğraşıyoruz. İkisi bir arada şahane olur. Yöneticilik zaten ikisini birden transfer etmektir.
 
Emre Okur, Kıvanç Salihoğlu, Burak Göksel hepsi ile görüşüyoruz. Bizim bir sıralamamız var. Tercih edeceğiz. Emre Okur iyi bir oyuncu. Son 5-6 maç kadro dışı bırakıldı geçen sene yönetimsel sorunlardan ötürü. Beklentileri var Emre’nin. Yüksek rakamlarla geldi bize. Daha iyi teklif verenler varmış. Biz de hayırlı olsun o zaman dedik ama tekrar geri dönebilir.
 
Geçtiğimiz sezon Giresunspor’da oynayan Galatasaray’ın futbolcusu Berk İsmail Ünsal forvet. Galatasaray onunla sözleşmesini feshetti. Kendisi ile temasımız başladı.
Akhisar’dan Muhammet Burak Taşdemir var. Bir de Trabzonspor’dan Kaan Çebi ile ilgileniyoruz. Bu isimler Sakaryaspor’a gelebilir.


YENİ STAT KONUSU
Stat sponsorluğu ile ilgili ciddi bir çalışma başladı. Cumhurbaşkanımızın talimatı sonrası stat işleri daha hızlı ilerlemeye başladı. Eylül’ün ikinci yarısında Cumhurbaşkanımız Sakarya’ya gelecek ve stadın açılışını yapabilir. Kombine konusunda çalışmamız var. Tribünde seyircinin koltuğuna göre, görüş açısına göre bilet fiyatlandırması yapılacak. En düşük bilet 5 TL olacak. Buna göre yükselecek. Amacımız tamamen kombine satmak. Çok pahalı bilet satmayacağız. Önemli olan Sakaryaspor’un elde edeceği 1 lira daha fazla gelir. 
 
HALİT EVİN KONUSU
Aile içinde karı-koca arasında da tartışmalar olur ama ben bu işe Halit Evin’siz girmem. O da bensiz girmez. Herkes ayrılır gider, herkes terk edebilir ama biz sırt sırta veririz. Hep söylüyorum keşke bu şehirde 3-5 tane daha Halit Evin olsa. Tartışmalar tabi olacak. Ama biz hiçbir zaman yarı yolda birbirimizi bırakmayız. Halit Evin ile ben ölüme giderim.

STORE KONUSU
Sakaryaspor Store konusunda değişim olacak. Store’nin adını değiştireceğiz. Bunun isminin ne olacağını da taraftara soracağız. Store sadece bir yerde olmayacak. Çark Caddesi’nde, yeni stat içinde ve AVM’lerde de storemiz olacak. Taraftarımız storelerde tüm ürünleri bulabilecek. Sakaryaspor’un forması da değişiyor. Lotto ile çalışmayacağız. Puma ile çalışmak için girişimlerimiz var. Klasik formalar olacak. Öyle mavi, turuncu renkler olmayacak. Yeşil-siyah düz ve çubuklu formalarımız olacak.