MBDD Başkanı Emre Kibar yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde takımını desteklemek için deplasmana giden Sakaryaspor ve Eskişehirspor taraftarlarının Pamukova ilçesinde karşılaşmasıyla başlayan olaylar vatandaşlarımızı ve bizleri üzmüştür.
Ancak olaylar bittikten sonra ortaya çıkan tribün lideri vasfındaki bir ruh hastasının  Eskişehir’deki Sakaryalı öğrencilerimizi tehdit eden açıklaması aslında olayları başlatan güruhu da bizlere göstermektedir. Aksi halde tribün olmaktan öte bu şehirde ve ülkemizin çeşitli bölgelerinde deprem, yangın ve doğal afetlere bile koşan Sakarya’da kardeşlik ortamının tesisinde büyük rol oynamış ve oynamaya devam eden Tatangalar taraftar grubunun, bu ruh hastası müptezel için yaptığı açıklama da yine kalitesini gösterir niteliktedir. ‘Sakarya’da okuyan çalışan Eskişehirli kardeşlerimiz bizlere emanettir.’
Öte yandan çıkan olaylar sebebiyle Sakaryalı vatandaşlarımıza hakaretler eden paralelci olmakla suçlayan tribün lideri vasfındaki şizofrenin gördüğü hayal bizleri şaşırtmakta ve biran önce tedavi görmesi gerektiğini buradan da devlet yetkililerimize iletmek isteriz.
Bugüne kadar gerek güneydoğuda verdiği şehitlerle gerek şehrinde hiçbir bölücü yapıya fırsat vermemesi ile bilinen Türkiye’nin en milliyetçi, devletçi, vatansever şehirleri arasında şüphesiz en başta gelen şehrimiz 15 temmuz darbe gecesi Türkiye’de en kısa zamanda valilik ve devlet kurumlarını işgalden kurtarmıştır vatansever vatandaşlarımıza bu tabiri kullanmak akıl karı olmadığını çok iyi biliyoruz.
Sakarya’dan geçerken esnaf dükkanlarını yağma yapmaya kalkan bu şahıs önderliğindeki grup karşılarında Sakarya'nın yiğitlerini görünce üzüm tarlalarına kaçmışlardır. İşgal ve yağma kimden gelirse gelsin Sakaryalı vatandaşlarımızın tepkisini darbeci askerlerden sonra en iyi anlayan grup bu yağmacı grup olmuştur. Bu cümleleri sarf eden tribün lideri vasfındaki ruh hastasının Sakaryalı vatandaşlarımıza tehdit ve hakaret etmesini doğru bulmayacağını inandığımız kurumsal takımlarımızdan olan  Eskişehir kulübü tarafından da biran önce uzaklaştırılacağına inanıyoruz.
Bizler Sakaryalılar olarak Türkiye’mizin güzide şehirlerinden biriyiz. Ülkemizin en kozmopolit şehriyiz Balkanlar’dan Asya’ya Abhazya’dan Anadolu’ya her milletin toplanıp tek millet olduğu bir şehiriz Ülkemizi devletimizi milletimizi seviyoruz biz birlikte Türkiye’yiz bir spor müsabakasının böylesi bir bölücülük çıkarmasına müsaade etmeyeceğiz gerekli bütün yetkililere de bu konuyu taşıyacağız.
Son olarak 15 temmuz darbe gecesinde ve sokaklardaki demokrasi nöbetleri esnasında meydanlardan ayrılmayan hep omuz omuza Sakarya diyerek Sakaryalı vatandaşlarımızı kenetleyen birlikte tutan Tatangalar grubu adına Murat Ercan'a (baba murat) Derneğimiz ve Milletimiz adına teşekkür ediyoruz” dedi.