Ferizli Karadenizspor son iki haftada hakem hataları yüzünden altı puan kaybetti. Bordo mavili ekip tam ons ekiz maç sonra yenilirken maçların sonuçlarına hakemler damgasını vurdu. Hızırtepe maçını yöneten Hasan Uzel’in maçı katlettiğini belirten başkan Osman Abdi, “3 penaltımızı veremeyen Uzel’i bir daha maçlarımızda görmek istemiyoruz” dedi.

Hasan Uzel maçı katletti

Ferizli Karadeniz spor Başkanı Osman Abdi yaptığı açıklamada; “iki haftadır hakem hataları yüzünden 6 puan kaybettik. Aslında bunlara hakem hatası denilmez. Bunlara kasıtlı ve yanlı yönetim desek daha doğru olur. Biz geçen seneden beri 2. Amatör kümede mücadele ederek 1.Küme’ye çıktık. Bu sezon mücadeleye başladığımız bu ligde geçen hafta Hızırtepe karşısında maçın hakemi Hasan Uzel adeta bizi katletti. Maçta üç penaltımız verilmediği gibi 2 tanede kırmızı kart verildi. Bu hafta ise kendi sahamızda oynadığımız Karapürçek maçında ise verilmeyen penaltımız yanı sıra çok kötü bir hakem triosu adeta 3 puanımızı aldığı gibi üstüne 2 kırmızı kart daha verdiler. İki maçtır resmen hakkımız zorla alınarak emeğimizi çaldılar. Bizler hakemlerden sadece hakkaniyet istiyoruz. Daha önceki maçlarımız için konuşmadık ama artık yeter. Bu nasıl bir yönetim, nasıl bir hakemlik? Bu olaylar aşırı derecede bizi mağdur etmektedir. Artık herkes haddini bilsin ve işini yapsın. Kimsenin hakkı yenilmesin.”

Uzel bizi linç etti!

 “Biz şimdiye kadar hakemlerle ilgi konuşmadık. Tabiî ki hakemlerimizin hakkını da vermemiz lazım. Maçı güzel bir şekilde yöneten hakemlerimize teşekkür ediyoruz. Ama son iki maçımızdaki maçların hakemleri Hasan Uzel Hızırtepe maçında özellikle bizi adeta linç etmek için sahaya çıkmış ve üç puanımızı elimizden almıştır. Ardından bu hafta Karapürçek maçında hakem ceza sahası içinde kaleye giden topu elle çıkarılıyor penaltı vermiyor, Sonrasında yine 2 kırmızı kart veriyor ve yine aynı senaryo uygulanıp 3 puanımız çalınıyor. Şunu açıkça belirtiyorum ki hakkımızı asla helal etmiyoruz. Onlar bu hakemliğin karşılığını alarak yapıyorlar. Herkes yaptığı işin sorumluluğunda olsun artık kimsenin canını yakmasınlar. Maça çıkıyoruz maçın hakemi yardımcısının ismini bilmiyor. Bu ne lahana turşusu ya bu nasıl bir anlayış... Biz Kulüpler olarak bunları hak etmiyoruz. Biz sadece adaletli yönetim istiyoruz oka dar. Bu istediğimiz adaletli yönetim çokmu zor. Zor gelen varsa o zaman bu işi yapmasınlar. Bıraksınlar adaletli olanlar yapsın. Biz sezon başlamadan tüm sorumluluklarımızı yerine getirmek için seferber olup hazırlık yapıyoruz. Peki ben şimdi soruyorum size bizde o zaman şunu söyleyelim. Aktarmalarımız zamanında olmadı ya bunları oynatalım sonra aktarmalarını yaparız. Ya da vizeler yetişmedi sonra yaparız vizeleri. Biz nasıl sorumluluklarımızı yerine getiriyorsak onlarda getirmeli. Artık ciddiyet istiyoruz. Bazı hakemler tarafından hiç de ciddiye alınmadığımız ve adaletli yönetimler yapmadıkları açıkça ortadadır. Yazıktır emeğimiz çalınmasın artık. Bütün kulüplerimizin beklediği adalettir.

Aldıkları para helal değil!

Hakemler maçtaki kötü yönetimlerinin bedelini takımlara ağır bir şekilde ödettiriyor. Maçı yönetip çıkıyor ve kendini haklı göstermek için de sayfalarca rapor yazıp sanki kendileri çok güzel maç yönetmiş gibi bir de Allah’tan korkmadan kafasına göre yazıyor. Bu tam bir yargısız infaz oluyor. Bu konularda gözlemcilere çok büyük görev düşmektedir. Kötü yönetim gösteren hakem Hasan Uzel ve Haydar Çay kötü yönetimlerinin faturasını ağır bir şekilde bize ödettiriyorlar. Aldıkları emeklerin karşılığını vermiyorlar. Aldıkları karşılık onlara helal değildir. Bence oturup kendilerine baksınlar ve hatalarını düzeltsinler. Biz onlardan sadece adaletli yönetim istiyoruz. Onlar kulüpler olmadan olmazlar. Lütfen kulüpleri yok etmeye çalışmasınlar.

Rakiplerimizle sorun yok!

Ferizli Karadenizspor olarak şimdiye kadar hiçbir rakibimizle sorunumuz olmadı ve olmayacaktır da. Biz tüm kulüplerimize saygı duyuyor ver başarılar diliyoruz. Umarım hiçbir kulübümüzün canı bizim gibi yanmaz. Gerçekten emeğinizin haksız olarak alınması çok kötü bir durum ve izahı çok zor. Umarım kimse yaşamaz bunları ve bundan sonra çok daha güzel konular konuşuruz. Artık bunları ve buna benzer konuları konuşmayız.

Amacımız spora hizmet etmek

Ferizli Karadeniz spor kulübü Başkanı yaptığı açıklamada biz kısa bir geçmişe sahip bir kulübüz. Bu isim altında bir buçuk yıl oldu. Kısa geçmişe sahip olsak ta yıllardır sporun içindeyiz. Biz sporu ve sporcuyu seven bir camiayız. Amacımız bundan sonrada spora büyük hizmetler vermeye devam etmek olacaktır. Tabiki bütün spor kulüpleri gibi spora hizmettir amacımız. Biz gerek alt yapısıyla gerekse tüm kategori yaş gruplarına katılarak geleceğe ne kadar önem verdiğimizi gösteriyoruz. Umarız ilimize ve ülkemize büyük sporcular yetiştiririz. Şuanda devam eden U14 ve U 17 gruplarında mücadele etmekteyiz. Tabi sporda bu tür önemli hakem hataları olunca bu tüm sporcuları etkilemektedir. Sporcular üzerinde adeta travma etkisi yapmaktadır. Bu nedenle bu olaylar ilimiz ve ülkemiz sporuna hizmet etmez. Umarım herkes sorumluluğunun farkında olur ve hep beraber çok daha adaletli ve güzel günler yaşarız.”