Tarihi Kırkpınar’da 1975-76 yıllarında Ağalık yapmış ve 1950 -1972 yılları arasında her boyda birincilikleri olan Sakarya Akyazı Akbalık Güreşleri kurucu Ağalığını yapmış ünlü Zülküf Karabulut ve Ordulu Mustafa Bük yapılan heykelleri Akbalık Güreşleri Er Meydanına geldi. Efsane güreşçiler Zülküf Karabulut ve Ordulu Mustafa Bük’ün Heykelleri, Akbalık Güreş Ağası İdris Caymaz, Akbalık Güreşlerinin yapıldığı meydana diktirdi.
 
‘Sözümüzü yerine getirdik’
Heykellerin yapımına bizzat iştirak edip takip eden Akyazı Akbalık Güreş Ağası ve İş Adamı İdris Caymaz gazetemize özel yaptığı açıklamada, “Bugüne kadar kime ne söz verdiysek sözlerimizi yerine getirdik. Bugün de bir kez daha sözlerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çok büyük bir hayalimizi hayata geçirdik.
 
‘Tarihe geçecek bir gün olacak!
Heykellerin yapımı orijinaline uygun ve büyük bir titizlikle tamamlayarak Akbalık Güreşleri meydanına getirdik.  Allah’ın izni ile bu büyük ustaları genç nesiller Akbalık'ta tanıyacaklar. Önemli bir tarihe sahip olan Akyazı Akbalık (Ayşecik güreşleri) Güreşlerimizin kalitesi her geçen yıl artmaktadır. Nasip olursa heykeller 10 Temmuz’da görkemli bir açılışla güreş severlerin huzuruna sunulacak. Bu güzel anın uzun yıllar unutulamayacağını sizler de görecek ve yaşayacaksınız. Güreş tarihine geçecek bir gün olacak. Bunları anlatırken bile heyecanım artıyor. Ata sporunu layık olduğu yere getirmek adına ne gerekiyorsa yapacağız. Bundan kimsenin en ufak bir kuşkusu olmasın” dedi.