Sakaryaspor’un golcü futbolcusu Doğan Seçkin Şavkın Sakarya Haber muhabiri Tacettin Furuncuoğlu’nun sorularını yanıtladı. İşte o röportaj:

Sakaryaspor sizin için ne ifade ediyor?

Sakaryaspor yetiştiğim kulüp her şeyden önce benim için çok farklı bir anlamı var. İstanbul’dan 17 yaşında geldim Sakarya’ya. 1 yıl alt yapıda oynadıktan sonra A takıma çıktım ve profesyonel futbolcu oldum. Bu yüzden hiçbir zaman unutamayacağım hem armasına hem taraftarına aşık olduğum bir takımdır Sakaryaspor.

İstanbul doğumlusun ama Sakaryaspor’da yetişiyorsun, Sakaryaspor geliş hikayen nasıl oldu?

Benim Sakaryaspor’a gelmeme vesile olan Sakaryaspor’un efsane oyuncularından Nezihi Tosuncuk. İstanbul Başakşehir alt yapısındayken Nezihi Tosuncuk beni ordan aldı ve Sakaryaspor’a getirdi. Zaten 1 yıl A2 de oynadıktan sonra A takıma çıktım.

Sakaryaspor’un tribünü çok etkileyici, taraftarı candandır. Peki sen Tatangalar hakkında ne düşünüyorsun?

Tatangalar bir başkadır. Benim ilk A takıma çıktığım senede 34 maç oynadıysak bunun 25’ini kaybettik. Ama hiçbir zaman desteklerini esirgemediler. Bize hep inandılar. Hatta son küme düştüğümüz maçta yanlış hatırlamıyorsam Tarsus İdman Yurdu maçıydı bizi tribüne çağırıp “3.Lig’e hoş geldin şampiyon” diye tezahürat yaptılar. Sanki amatörden 3. Lig’e çıkmışız gibi bir hava vardı. Onlar için sonuç çok önemli değil. Tamamen armaya o formaya sevdalılar. Bizleri de tabii ki sahada çok olumlu etkiliyor.

'Tatangalar Unutmaz!' diye bir tabir var. Bunun hakkında ne söylemek istersin?

Ben şu şekilde tanıştım “Tatangalar Unutmaz!” tabiriyle. Sakaryaspor’dan 2014 yılında Sandıklıspor’a transfer olmuştum. Sakaryaspor, Sandıklıspor deplasmanına geldiğinde 300-400 taraftar maça gelmişti. Onlara ayrılan tribünün tamamını doldurdular. Bende o maçta gol atmıştım. Golde tabii ki sevinmedim. Maçtan sonra da beni tribüne çağırdılar “Tatangalar Unutmaz!” diye tezahürat yaptılar.

Son 7 maçtır Orhangazispor maçı hariç oynamıyorsun. Orhangazispor maçından sonra da süresiz kadro dışı bırakıldın. Yavuz hocayla bir problem mi yaşadın? Yönetimsel bir sıkıntı mı var? Yoksa sen mi formda değilsin?

Benim kadro dışı kalmamın yönetimle hiçbir alakası yok. Tamamen hocanın verdiği bir karar. Orhangazispor maçında oyuncan çıkarken karşılaşmanın heyecanı ile gayri ihtiyari bir tepki gösterdim. O yüzden kadro dışı kaldım. Yöneticiler yada Başkanımız ile ilgili bir durum değil. Hocanın raporu doğrultusunda ceza almam gerektiği yönetime bildirilmiş yönetimde bu rapor doğrultunda bu cezayı uygulamaya koydu.

Özgür Kedikli, Manisa maçında tribüne gelerek “Ben Sakaryaspor’a ihanet etmedim yönetim bana ihanet etti. Hakkımı Helal etmiyorum” dedi. Yönetimle alakalı genel bir problem mi var?

Bu Türkiye’nin her yerinde böyledir. Alt yapısından çıktığın kulüpte fazla para kazanamazsın ve oyuncuda geleceğini düşünmek zorunda ve bir miktar para talep ediyor. Yönetimle bu para konusunda anlaşmazlık olduğunda ya oyuncu kadro dışı kalıyor ya sözleşme fesih ediliyor. Genelde yöneticiler şu şekilde bakar. Eğer oyuncu yetenekli ve bonservisinden para kazanılacak gibiyse oyuncuya patlar ve kadro dışı bırakılır. Ama oyuncudan herhangi bir beklenti yoksa sözleşme fesih ediliyor. Özgür’de bunun sıkıntısını yaşadı. 3 sezonda 90 maç oynadı. Bunun karşılığında biraz yüksek para isteyince yönetimle anlaşmazlık yaşadı.

Yavuz hoca seni sol ya da sağ açık oynatıyor. Senin asıl mevkiin neresi? Kendini hangi mevkii de daha rahat hissediyorsun?

Benim en rahat oynadığım yer forvet arkası 10 numara diye tabir ettiğimiz yer. Kanatlarda da oynuyorum. Kanatlardan hangisini diye sorarsan sağ açık ters ayak oynamayı daha çok seviyorum. İçeriye topla girip 2’li 1’li çalımlarla kaleye inmeyi daha çok seviyorum. İlk yarıda son 5-6 maçta forvet arkası oynadığım takıma da en katkı sağladığım dönem oydu zaten. 2 tane penaltı kazandırdım, 3 gol atıp 2 asist yaptığım bir periyottu.

Feyyaz gibi bir santrafor olunca ister istemez oyun ona odaklı oluyor. Uzun topları Feyyaz indiriyor bu şekilde pozisyon bulmaya çalışıyoruz. Deniz hoca da Yavuz hoca da bu taktikten vazgeçmedi. Fakat senin gibi Mustafa Cevahir, Volkan gibi kreatif oyuncu olmayınca Feyyaz çok yalnız kalıyor. Daha çok pozisyon bulmak için senin düşüncen nedir?

Tabi ki Feyyaz’ın boyu 2 metre olunca yan toplarda olsun yüksek toplarda olsun etkili bir silah. Vücudunu da iyi kullanan bir arkadaşımız. Hocalar da bu fiziğinden faydalanmak istiyorlar. Bu ligin futbol kalitesi çok iyi olmadığı için hocalarından istediğini sahaya yansıtmak zor oluyor. Çünkü zeminler kötü oluyor iyi orta kesemiyorsun bu durumda Feyyaz’da kötü gözüküyor. Ömer Feyyaz’a yardımcı olsun diye transfer edildi. Ptt 1. Ligden geldi iyide bir istatistiği var. Ama bir şanssızlık ki geldiği hafta arka adalesinden bir sakatlık yaşadı. Bazı takımlarda kan uyuşmazlığı olur o havaya giremezsiniz biz onu yaşıyoruz şuanda. Yoksa Volkan, Nurullah, Ömer çok yetenekli oyuncular. Bazen hakemlerde oyunu etkiliyor. Federasyon ligin kalitesine göre daha tecrübesiz hakemleri tercih ediyor. Sizler de görüyorsunuz.

Takımda en iyi kiminle anlaşıyorsun?

Futbol anlamında Volkan Yılmaz ile çok iyi anlaşıyoruz. Tesislerdeki arkadaşlığa gelecek olursak aynı yaş gurubunda olduğumuz için Mert Sarı ve Burak Hacıeyüpoğlu ile çok iyi anlaşırız. Birlikte dışarı çıkarız, gezeriz. Takımda hiçbir arkadaşımla bir problemim yok.

Sakaryaspor eski ihtişamlı dönemlerine ne zaman dönecek? Önümüzde bir Play-Off rekabeti var.

Ben Sakaryaspor’un 3. lig olsun 1. lig olsun her zaman hedef takım olduğunu düşünüyorum. Sakaryaspor hep zirveye oynar. Türkiye’nin futbolcu fabrikası denilen takımıdır. Anadolu Güneşi’dir her şeyden önce. Sakaryaspor’da o yüzden Play-Off’a kaldığı taktirde en büyük favordidir. İnşallah bu kalan süreçte Play-Off’a kalacak puanları toplarsak Plaf-Off’dan 2. lig’e çıkacağımızı düşünüyorum. Zaten 2. lige çıktıktan sonra işler biraz daha kolaylaşıyor. Oyun biraz daha kalite olarak artıyor. Oyunculara ödenen paralarda da sınır yükseliyor. İyi takım kurunca daha başarılı oluyorsun. Mesala Göztepe 1. lig'ten 2. lig'e düşüğü zaman 2 sene orda kaldı. Ama bizim gibi 3. Lig’e düştüğün zaman buradan çıkmak biraz zor oluyor. Çünkü buradaki futbol şatları gerçekten çok kötü.

Taraftara bir mesajın varmı?

Taraftarımız inançlarını kaybetmesinler. Tabiki şu sonuçlara göre onların isteklerini karşılayamıyoruz. Onların tepkilerini çok doğal karşılıyorum. Kesinlikle haklılar. Sakaryaspor armasının 3. lig’e yakışmadığına bende katılıyorum. Onların bizden beklentisi bu ligden çıkmamız. Bizim elimizden geleni yapacağımıza şüpheleri olmasın. Biraz şans işi inşallah Play-Off’a kalırsak kesinlikle favori biziz. /Röportaj: Tacettin Furuncuoğlu