Sakaryaspor Başkanvekili Cumhur Genç Sakaryaspor’un olağanüstü genel kurul öncesinde basın toplantısı düzenledi. 3 Milyonluk bütçeleri olduğunu açıklayan Cumhur Genç, bu şartlarda transferi açamayacaklarını söyledi. Cumhur Genç, başkan adayı İbrahim Nalbant için ise ilginç bir yaklaşımda bulunarak “5 Milyonu göstersinler” çağrısında bulundu.

Cumhur Genç yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

BÜLENT UYGUN’LA GÖRÜŞTÜM

“İlk kongrede çoğunluk sağlanamadı. Kongrede Bülent Uygun’la görüşme yaptık. Kendisi Sakaryasporlu olduğunu ve bu şehrin takımına hizmet etmek istediğini söyledi. Sakaryasporla ilgili nasıl faydalı olacağını söyledi. Bu takımın başına gelmek istiyorsan her türlü destekleriz dedik. Böyle bir şeyi olmadığını ve teknik direktörlük yaptığını ve diğer arkadaşları desteklediğini söyledi.”

‘TRANSFERİ AÇAMAYIZ’

“Bizim 3 Milyonluk bütçemiz var. Bu bütçeyi kendi aramızda yönetim kurulu arkadaşlarımızla yaptık. Bu bütçe şuan ki şartlarda sadece takımı bir arada tutmaya yetiyor. Bu seneki takım bence başarılı bir takımdı. Finale kadar geldik ama Allah nasip etmedi olmadı. Yani 3 Milyonluk bütçeyle sadece bu takımı bir arada tutabiliriz. Transferi açmak için 3 Milyon TL daha kaynak lazım. Biz 15 gün önce konuştuğumuz yerdeyiz. İstanbul’da sponsorluk görüşmelerimiz devam ediyor. Hatır, gönül, eş dost muhabbetleriyle bir yere kadar geldik. Ancak bende bunda başarılı olacağımıza inanıyorum. İstanbul seçimlerinin olması bu süreyi uzattı. Sürünceme devam ediyor. Bu yüzden elimizde net bir şey yok.”

5 MİLYONU TESLİM ETSİNLER

“Yönetime talip olan diğer arkadaşlar diyor ki; Bizim 5 Milyonumuz var, transferi de açacağız. Eğer böyle bir paraları varsa eğer futbolcularımızın hepsine teklif var. Pazartesi’ye kadar süre aldık bekliyorlar. Bizim tekrar deneme yanılma şansımız yok kulüp olarak. Bu yüzden söylüyorum ki eğer böyle bir bütçe varsa gelsinler yarın akşam saat 5’e kadar Sayın Ekrem Yüce olur, Sayın Valimiz olur bu parayı teslim etsinler. Ama vaat değil, proje değil. Bu paranın hazır olduğu söyleniyor bir haftadır. Böyle bir para varsa gelsinler teslim etsinler. Bizde böyle bir şey olduğu zaman bizim için öncelik Sakaryaspor’un menfaatleri. Kendilerine her türlü desteği vereceğiz.  Hiçbir sıkıntı yok. Bizim konudaki fikrimiz bu. Saygı görür, görmez.”