Play-off çeyrek final heyecanının tamamlandığı Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde ilk 2 takımın Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yükseleceği final grubu karşılaşmalarının heyecanı yaşanıyor. Normal sezonu ilk 8 arasında tamamlayan Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor Durmazlar, Nesine.com Eskişehir Basket ve Acıbadem Üniversitesi deplasmanlı çift devreli lig usulüyle play-off final grubunda mücadele ediyorlar.

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediye Basketbol takımı, Atatürk Spor Salonunda Nesine.com Eskişehir Basket takımını konuk etti. Final Grubunda oynadıkları ilk iki müsabakayı kazanan iki takımın mücadelesi nefesleri kesti. Müsabakayı İl Jandarma Alay Komutanı Albay Emin Dursun, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, Sakarya B.Ş.B. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İbrahim Aktürk, Sakarya B.Ş.B. Spor Kulübü Başkanı Orhan Bayraktar ve çok sayıda sporsever izledi.

Emin Moğulkoç baş hakem, Uğur Özen 1. Yardımcı hakem, Tekin Özübir 2. Yardımcı hakem, Süleyman İlaslı ise gözlemci olarak müsabakada görev yaptı. Selçuk Ernak önderliğindeki A.G.Sakarya B.Ş.B. Basketbol takımı müsabakanın ilk periyodunu 19-16 önde tamamlarken, devreyi de 34-32 önde tamamladı. Temsilcimiz son çeyrekte de 55-43 üstünlüğünü korudu.

A.G. Sakarya B.Ş.B. Basketbol takımı, Nesine.com Eskişehir Basket takımını 71-57 yendi. Final grubunda oynadığı 3 müsabakayı da kazanan A.G. Sakarya B.Ş.B. Basketbol takımı Süper Lige bir adım daha yaklaştı. Sakarya B.Ş.B. Basketbol takımında Jones (8), Yiğitcan Turna (15), C.D. Harris (7), Kerem Gönlüm (6), Hakan Yapar (16), Kerem Özkan (5), Alper Saruhan (12) sayı ile oynarken, konuk ekipte, E.Büker (9) , Y.Sonsırma (10), J.D. Duncan (23) sayı ile oynadı. Grubu ilk 2 sırada bitirenlerin adlarını Spor Toto Basketbol Süper Ligi'ne yazdıracağı final grubunda müsabakaları 4 Haziran 2017 tarihinde sona erecek. A.G. Sakarya B.Ş.B. Basketbol takımı 25 Mayıs 2017 tarihinde Bursa Atatürk Spor Salonunda Saat 19:00’da Bursaspor Durmazlar takımı ile karşılaşacak.

Final Grubunda Kalan Maçların Programı

21 Mayıs 2017  
İstanbul Acıbadem Üniversitesi Spor Salonu
Acıbadem Üniversitesi-Bursaspor Durmazlar

25 Mayıs 2017
Bursa Atatürk Spor Salonu
Saat 19:00 Bursaspor Durmazlar-A.G. Sakarya B.Ş.B. Basketbol (Trt Türk)

26 Mayıs 2017  
İstanbul Acıbadem Üniversitesi Spor Salonu
Saat 16:00 Acıbadem Üniversitesi-Nesine.com Eskişehir Bsket (Trt Türk)

31 Mayıs 2017   
Sakarya Atatürk Spor Salonu
Saat 19:00 A.G. Sakarya B.Ş.B.Basketbol-Acıbadem Üniversitesi (Trt Türk)

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu
Saat 19:00 Nesine.com Eskişehir Basket-Bursaspor Durmazlar (Trt Spor)

04 Haziran 2017         
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu
Nesine.com Eskişehir Basket-A.G.Sakarya B.Ş.B.Basketbol

Bursa Atatürk Spor Salonu
Bursaspor Durmazlar-Acıbadem Üniversitesi