Sakaryalı ünlü teknik adam Bülent Uygun, Sakaryaspor başkanı adayı İbrahim Nalbant’ın düzenlediği basın toplantısına katılarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sakaryaspor’da forma giymenin nasip olmadığını belirten Uygun elinden geldiği her fırsatta Sakaryaspor’a katkı sağlamaya çalıştığını belirtti.

"Menfaatim yok"

Uygun yaptığı açıklamada, "Burada yola çıkan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yaşanan süreçte başkana görevi bırakmaması için rica ettim. Özelikle Cevat Ekşi Başkana ve yönetime teşekkür ediyorum. Sakaryaspor için Ekrem Yüce Başkana ayrıca teşekkür ediyorum. Kongreye, final maçına gelmesi Sakaryaspor’a hizmet anlayışının bir göstergesiydi. Kulübün kurutuluşu yönetimin, taraftarların ve Başkan Yüce’nin ellerinde, buna inanıyorum. Ben tribünden gelen bir insan olarak taraftarın önemini ve gücünü biliyorum. Özellikle bizim için menfaat elde edeceğimize dair yapılmak istenen algı için şunları söylemek istiyorum. Burası Sakaryaspor, bu şehirde her şeyden, her olgudan değerlidir. Kimsenin Sakaryaspor’u kullanmasına müsaade etmem. Bu forma asildir taraftarı da bu değeri en iyi bilenlerdir."

"10 yılda şampiyonluk"

"Sakaryaspor şehrinin yatırımlara ihtiyacı var, gençlerinin iş imkanına ihtiyacı var. Fakat Sakarya şehrinin en büyük sevgisi en büyük aşkı Sakaryaspor’un Süper Lig’de olmaya ve 10 sene içinde Süper Lig’de şampiyon olmaya ihtiyacı var. Sakaryaspor bunu taraftarı ile başarabilir. Bunu özelliklerde son yıllarda herkes gördü. Manisa’da gömrdü, Bursa’da gördü, Olimpiyat Stadı’nda da gördü. Cumhurbaşkanımızın bile, ‘Bu taraftar Süper Lig’de olmalı’ dediği bir takımdır Sakaryaspor. Biz elimizden geldiği kadar maddi ve manevi Sakaryaspor’un yanında olacağız."

"Alt yapı reformu"

"Sakaryaspor’a sahip çıkan başka Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce olmak üzere hangi yönetim çıkarsa çıksın taraftar destek olacaktır buna inanıyorum. Son zamanlar alt yapıdan yetiştirdiğimiz değerlerin sayısı çok az. Alt yapıda yeni bir reform yapılması gerekiyor. Başkanın projelerini de biliyorum. O projeler sayesinde özellikle altyapı anlamında önemli hamleler olacak inanıyorum."

"Yönetici ve hoca olmayacağım"

"Ben belki yönetici olmayacağım, belki teknik adam olmayacağım ama gerek maddi gerekse manevi ve mesleki tecrübelerimiz ile Sakarya için ne gerekiyor yapacağız. Asıl olan Sakaryaspordur. İnşallah Allah bize o şampiyonluğu yaşatır. Bu başarıda da en büyük pay taraftarımızın olur."