Adapazarı Belediyesi, Adapazarı Kaymakamlığı ve Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Temmuz Şehit ve Gaziler anısına cirit müsabakası düzenlendi. Sakarya Atatürk Stadı’nda gerçekleştirilen müsabakaya Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, Amatör Futbolcular Derneği Başkanı Ömer Bektaş, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcıları ve meclis üyeleri ile ve çok sayıda davetli katıldı. Müsabakada Manisa Selendi Beypınar Cirit Sevenler Kulübü ile Uşak Umut Atlı Cirit Spor Kulübü kıyasıya yarıştı.



“Ata sporumuzu yaşatmalıyız”

Yüzme, Off-Road, Kayak ve Ata binme gibi birçok sporla yakından ilgilenen Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, Atatürk Stadında yapılan cirit müsabakalarında ata binerek izleyenleri şaşırttı. İzleyenler tarafından ilgiyle izlenen Başkan Dişli, gösterdiği performans ile büyük alkış topladı. Ata sporu olan ciridin,  genç kuşaklara aktarılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Dişli,  “Adapazarı Kaymakamımız Uşak ve Manisa’da bu binicilikle ilgili baya ciddi takımlar var ve iyi de yarışıyorlar. Bu ata sporumuzu buralara getirip bir gösteri yapmayı düşündük. 15 Temmuz münasebetiyle bu tip ata sporlarıyla ilgili gösteri yapmak daha da bir anlam kazandı. Gençlerimizin heyecanlarını atabilecek bir hareket yapmaları lazım. Bu sporun sevdalıları bu şehirde olacaktır. Bunu insanlarımızla buluşturup gençlerimizin ilgi alakasına yönelik çalışmalar yapabilir miyiz diye şu anki müsabakayı düzenlemiş olduk” diye konuştu.

"Nesilden nesile ata sporu”

Adapazarı Kaymakamı Yuzuf Ziya Çelikkaya: “Ata sporumuzun bir sonraki kuşağa aktırılmasına vesile olacak böyle bir müsabakanın şehrimizde yapılmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, “15 Temmuz münasebetiyle bu heyecanı paylaşırken, Adapazarı Belediye başkanımız değerli dostumla istişare edince böyle bir faaliyetin çok hoş olacağını düşündük. Atlı cirit bir savaş sanatı tarihi benliklerine dayanıyor. Bugün ülkemizin belirli yerlerinde de yaşatılıyor. Bugün burada misafir ettiğimiz takım tabii ezeli iki rakip. Ben bu ülkenin cirit sporunun tarihini biraz bilen birisi olarak Adapazarı Belediyesi’nin son 5-6 yıla kadar şampiyonlukta ezeli iki rakibini misafir ettiğini söyleyebilirim. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” dedi.