Açılışa Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun yanı sıra, Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Yaşar Zımba, İl Gençlik ve Spor Müdür Yardımcısı Özgür Aygün, Arifiye İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Adem Aka, Serdivan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Şükrü Özkan, Teknik Direktör Coşkun Demirbakan ve sporcu aileleri katıldı. 
Sakarya’daki 12 altyapı takımı ile futbol okullarının katıldığı ve 2007 yılı doğumlu oyuncuların buluştuğu turnuva, Sapanca Akademi ve Erenlerspor arasında geçen mücadele ile başladı. İki grup üzerinden oynanacak olan müsabakalar 37 gün boyunca devam edecek. 


Turnuvanın asıl amacının, bu sene Türkiye Futbol Federasyonunun milli takım seçmelerini 2007 doğumlu oyunculardan yapması sebebiyle, turnuvaya katılan oyuncuları milli takım seçmelerine hazır hale getirmek ve geleceği olan gençleri milli takım heyecanına ortak etmek olduğu belirtildi.
Açılış konuşmasını yapan Başkan Karakullukçu da, sporculardan turnuvanın barış ve kardeşlik havası içerisinde geçmesini ve kazananın dostluk olmasını isterken, turnuvaya katılan tüm takımlara başarılar diledi.