Kırkpınar’dan sonra Türkiye’nin en görkemli ve renkli spor organizasyonlarından olan 54. Tarihi Akyazı Akbalık Ayşecik Yağlı Güreşleri, 10 Temmuz Pazar günü Akbalık Er Meydanı'nda başlayacak. Kırkpınar öncesi Türkiye’nin önde gelen başpehlivanları ve güreşçileri Akyazı'da Akbalık Ayşecik Yağlı güreşlerinde buluşuyor. Kırkpınar öncesinde yapılan turnuva güreşçilerin son güreşleri olacak.
Üç dönemdir Akbalık Ağalığını kimseye kaptırmayan ve adını altın harflerle Türk Güreş tarihine yazdırmayı başaran Akbalık Ağası İdris Caymaz, bu yıl Tarihi Akbalık Ayşecik Yağlı Güreşleri'ne binin üzerinde güreşçinin katılmasını beklediklerini belirterek; "Yağlı güreşin ana vatanı önce Edirne Kırkpınar ardından da Akyazı Akbalık Er Meydanı'dır. Kırkpınar’dan sonra ülkemizin en büyük Başpehlivanı Akbalık’ta seçilir. Bizler 54 yıldır yaşatılan tarihi bir geleneğe tanıklık etmenin onurunu ve mutluluğunu yaşamaktayız. Akbalık, ağası, pehlivanı, cazgırı, davulcuları, zurnacıları, galibi, mağlubu, yağcısı, peşrevi, altın kemeri, çevirmecileri ve de seyircisiyle bir kültür iklimidir” dedi.
Türkiye’nin her yerinde güreşe ve güreşçiye desteklerini sürdürdüklerini belirten Caymaz, "Benim için bu topraklarda Tarihi Akbalık Güreşlerine ev sahipliği yapmak büyük bir onurdur. Akbalık Güreşlerinde bu yıl birçok ilki hayata geçireceğiz. Yağlı pehlivan güreşlerinde her boyun 1.’si pehlivana 8 altın, 2. pehlivana 5 altın, 3. pehlivana ise 4 altın harici ödül verilecektir. Bunun yanı sıra yine bir ilki hayata geçirerek birinci olan başpehlivana Altın Kemer vereceğim. Benim için Ağalık demek ev sahipliği, veren el demek, bir dostluk, Allah rızası için bir şeyler yapmak demektir. Allah bana nefes almayı nasip ettiği sürece doğduğum topraklarda Ata Sporuna hizmet etmeye ve yaşatmaya son nefesime  kadar devam edeceğim” dedi.

Yarın yapılacak yağlı güreşler için, sabah saat 09.30’dan itibaren küçük boylardan başlayarak tüm güreşçiler Akbalık Er Meydanı çimlerine dualarla salınacak.