11 Milyon TL’lik yatırım

Çalışmalar hakkında proje müdüründen bilgi Alan Ali İhsan Yavuz, diş hastanesinin toplam 11 milyon TL’ye mal olacağını ifade ederek, “Bu modern tesis 50 ünite öngörülmesine rağmen 60 üniteye çıkabilecek kapasiteye sahip. İçerisinde ameliyathanenin yanı sıra yatarak tedavi olması gereken hastalarımız için de odalar bulunacak. Toplam 10 bin 500 m2 kapalı alanda, bodrum artı zemin üstü iki kat şeklinde planlanan hastanemiz yaklaşık 11 trilyona mal olacak. Artık Toyota Hastanesi’nin yanında bulunan Ağız Diş Sağlığı Merkezi bu tesisle birlikte ağız ve diş hastanesine dönüşecek” dedi.

ali_ihsan_yavuz2-009.jpg

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nin iki üç ay içerisinde bitirilip teslim edileceğini de vurgulayan Ali İhsan Yavuz, “İnşallah en geç iki ay sonra çalışmalar tamamlanarak tesis teslim edilecek. İki üç ay sonra Ağız ve Diş Sağlığı Hastanemiz vatandaşlarımıza hizmet vermeye başlayacak” diye konuştu.

“Hem kapasite hem de nitelik artacak”

Toyota Hastanesi’nin yanında bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin 2005 yılında faaliyete geçtiğini, 2005 öncesinde ise Sakarya’da böyle bir hizmetin olmadığını dile getiren Yavuz, “2005’ten sonra hizmete giren Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimiz her yıl yüzbinlerce insanımıza hizmet verdi. Şimdi ise bu merkez Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne dönüştürülerek, hem kapasitesi arttırılacak, hem de nitelik anlamında geliştirilmiş olacak” dedi.

ali_ihsan_yavuz3-006.jpg

“Avrupa’ya örnek oluyoruz”

Türkiye’nin bu hizmetlerle Avrupa’ya örnek olduğunu belirten Yavuz, “Avrupa’da devletler diş tedavisine dönük herhangi bir katkı sunmazken; genelde Türkiye’de özelde ise Sakarya’da ağız ve diş sağlığı konusunda iktidarımızın yaptıkları, çıktığımız hizmet yolunda her zaman söylediğimiz ve programımızın ana ilkelerinden saydığımız ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışının da ön güzel örneklerindendir. İnşallah bundan sonra da böylesi önemli ve güzel yatırımlar devam edecek” şeklinde konuştu.

Ali İhsan Yavuz projede görev alan işçilerle de sohbet ederek, hayırlı çalışmalar dileğinde bulundu.

ali_ihsan_yavuz4-003.jpg