MHP İl Teşkilatı’nda yapılan toplantıda sağlık ve Sakaryaspor konuları konuşuldu.

MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, sağlık konusunda yaşanan sıkıntılara değinerek, “AKP’nin en çok övündüğü sağlık politikaları iflas etmiştir. Vatandaşlar hastane kapılarına şifa bulmak için gidiyorlar ama şifa yerine dert buluyorlar. Yoğun bakımlarda hastalar bekletiliyor hatta geri çevriliyor. Bu sorunların acilen çözülmesi gerekir. Bu sağlık sorunu sadece Sakarya’da değil bütün Türkiye’de yaşanıyor. Puanlama sistemi yüzünden hekimlerimiz riskli ameliyatları puan kaybı olmaması açısından gerçekleştirmek istemiyorlar. Hastaları daha büyük şehirlerdeki hastanelere ve özel hastanelere sevk ediyorlar” dedi.

UMARIM MESAJ ANLAŞILMIŞTIR
Sakaryaspor Genel Kuruluna da değinen İl Başkanı Erdoğan, yaşananların acı bir gülümseme olduğunu söyledi. Erdoğan, “Sakaryaspor şehrimizle ters orantılı olarak gelişiyor. Sakaryaspor şehrimizle birlikte bir alt kümeye düşme tehlikesi içinde. İktidar partililerin bu takıma sahip çıkması gerekir. Büyükşehir Belediye Başkanı Sakaryaspor ile ilgili değil. Şehrin takımı büyük bir çıkmaza girmiştir. Dünkü kongrede açıklanan listeye sinirlendiler ve güldüler. Ama orada verilen mesaj bence takıma sahip çıkması gereken isimlereydi. Kanun olarak görev almaları zaten mümkün değil ama anlatılmak istenen Sakaryaspor’un arkasında durulması gerektiğiydi. Umarım bu mesajı almışlardır. Listedeki yönetim fiili olarak olmayacak. Ayrıca haberleri olmadan isimlerinin yazılması bence hoş değil. Fakat bana göre çok güzel bir mesajdır. Sakaryaspor’a herkesin sahip çıkması gerekir. Bu bizim görevimizdir. Sakaraspor’un mutlaka bir çıkış yapması gerekir. Dünkü hadise maalesef acı bir gülümsemedir” diye konuştu.

İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın ardından konuşan Operatör Doktor İmran Safi de, “İktidar partisi sağlıkla ilgili yaptıklarıyla övünüyor. Bu güzel bir oy toplama planıdır. İktidara geldiklerinde doktor sıkıntımız yok diyorlardı. Şimdi tıp fakültesi açıyorlar ve doktor ihtiyacımız var diyorlar. Sağlık Bakanlığına bağlı kuruluşların yönetimi değiştirildi. Başhekimlik ortadan kalktı, artık hekimbaşlık var. Sağlık Bakanlığı tarafından seçilen doktorlarda 4 yıllık mezun ve 8 yıllık tecrübe isteniyor. Ama doktor olma şartı yok. Para karşılığı iş yapılıyor. Halktan yanayız diyorlar fakat devletin yararına işler yapıyorlar. Ciddi hastalıkları olanlar özel hastanelere sevk ediliyor. Şehrimizde büyük sağlık sorunları mevcut. Bu sorunların biran önce çözülmesi gerekmektedir” dedi./ Remzi ŞİMŞEK