Telefonla görüştüğüm ancak isminin açık edilmesini istemeyen AK Partili bir dostum ilginç tespitte bulundu.

Bana, “yazında Başkanı Recep Uncuoğlu’nun kriterlere uymadığını yazmışsın. Peki, bu kriterlere uyan belediye başkanı var mı” diye sordu…?

Bu sorunun ardından Sakarya’daki 17 belediye başkanı ve daire müdürlerini gözümün önüne getirdim.

Hafızamda canlanan ve AK Parti’nin il başkanı ve yöneticilerine verdiği eğitimde belirlenen kriterlere uymayan birçok belediye başkanı olduğunu gördüm.

Ancak tamamını olmasa da bu kriterlerin yüzde doksanını bünyesinde barındıran belediye başkanları olduğunu da söyleyebilirim…

Mesela şu “telefonların” açık olması kriteri başlı başına bir facia. Birkaç “istisna” dışında belediye başkanlarıyla “cep telefonundan” konuşmak mümkün değil.

Aradığınızda karşınıza genelde başkan beyin şoförü çıkar. Sonra da ulaştırılmak üzere isminiz not alınır. Ancak o not hiçbir zaman yerine ulaşmaz.

Kim bilir belki de ulaştırılır da başkan beyin sizi araması işine gelmez. Zira asla geri dönüp sizi aramazlar.

Bir yerde karşılaşıp “başkanım falanca gün sizi aradım dönmediniz” dediğinizde de cevap hazırdır, “bana not ulaşmadı, ulaşsa biliyorsun hemen ararım…”

Bir de daire ve birim müdürleri var ki bunlara ulaşmak başkanlardan daha zordur. Cep telefonları hiç cevap vermez. Makamından ararsınız “yok” dedirtir.

Hâlbuki yerindedir. Zira makam odasının kapısının önünden cep telefonuyla arayıp içeri girmişsinizdir. Karşınızda öyle sırıtır.

Dönüp “niye yok dedirtiyorsunuz” diye sorunca da “şimdi bir toplantıya katılacağım, çıkınca arayacaktım” gibi bir mazeretle karşınıza çıkar…

Öte yandan yoksul vatandaşlarla oturup kalkma kriterinden bizim belediye başkanlarının ne anladığını bugüne kadar çözemedim.

Daha doğrusu bir gariban vatandaşla çoğunu yan yana görmedim. Sanmıyorum ama bizden habersiz garibanlarla bir araya geliyorlarsa kendilerini tebrik ediyorum.

Nitekim Ramazan’da kurulan “iftar” sofralarında bile vatandaşla iç içe oturmak yerine illa kendilerine bir “protokol” sofrası hazırlarlar…

Basın ile ilişkiler konusunda ise, belli başlı belediye başkanlarını saymazsak birçoğunun çok da sağlıklı bir duruş sergilediğini söyleyemeyiz.

Zira onların basından anladığı “eleştiri ve eksiklikleri” yazmaktan çok “asfalt” haberlerini “hizmet” diye yayınlayan medya kuruluşudur.

Elbette hepsini aynı kategoriye sokmam doğru değildir ama Sakarya’da AK Parti “misyonunu” anlayamamış belediye başkanlarının varlığı da bir gerçektir.

Dolayısıyla AK Parti kriterlerine uymama konusunda “Recep Uncuoğlu, yalnız değil” demek doğru bir ifade olur kanaatindeyim…