Kılıç’a, CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Parti Meclisi üyesi Ayça Taşkent, Sakarya İl Başkanı Erdoğan Isır, Adapazarı İlçe Başkanı Fatma Kurtuluş ve partililer eşlik etti.

Kılıç için oy isteyen Özkoç, partinin Kılıç’a önemli bir görev ve sorumluluk verdiğini ifade ederek,  “Hep birlikte, İsmail Kılıç’ı Adapazarı’nda belediye başkanı yapmak için çalışacağız. O kazanacak, o kazanınca Sakarya kazanacak, çocuklarımız kazanacak, Türkiye kazanacak. Biz bir kere daha tarih yazacağız” dedi.

Özkoç, belediye başkanının sorumluluk alanının yol yapmak, çöp toplamak, vergiyle uğraşmakla sınırlı olmadığını vurgulayarak, başkanın kentteki tarımsal üretim sorunu, istihdam ve yatırımla da ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

“Yatırımın önünü açacak”

Engin Özkoç, ziyaretlerde yaptığı konuşmada, “İsmail Kılıç, çiftçiyle ilgilenecek, kadınlarımızla, çocuklarımızla ilgilenecek. İş adamlarına diyecek ki ‘Gelin benim kentime yatırım yapın, fabrika açın, ben size altyapı sağlayacağım. Ancak iki şey istiyorum. Bir, fabrikanın vergisini Sakarya’ya ödeyin. İki, benim kentimin çocuklarını işe alın’. Efendim gençler yeterince kalifiye değil. Merak etmeyin diyecek İsmail Kılıç, ‘Ben ara eleman kursu açacağım. Senin aradığın nitelikte eğitimi vereceğim. Sen gençlerimize, insanlarımıza istihdam sağlayacaksın, ben de hem kentime hem de vatanıma hizmet edeceğim.’

Bunu diyebilmek için insanın, bir avuç rantiyeyi değil, kenti, insanını, gençlerini düşünmesi gerek. Ali Kılıç, bunu söyleyecek.

Sonra, belediyede, bir Tarım Daire Başkanlığı olacak. Sadece Sakarya’da değil, Türkiye’de, dünyada bu işi bilen uzmanları getirecek, onlara ‘Bu bereketli toprakları artık boş görmek istemiyoruz. Köylülerimizi bilinçlendirin, onlara ne ekeceklerine dair yol gösterin. Onların ektiklerini de dışarıya pazarlamak benim işim’ diyecek.

Sonra esnafıyla ilgilenecek. 20 milyonluk İstanbul yanı başımızda. Kaç turist geliyor Sakarya’ya? Marka olması gereken değerlerimiz var; ıslama köftemiz var, 61 çeşit yemeğimiz var, yaylalarımız, göllerimiz, denizimiz var.

Ne yok? Yönetmek isteyen, kente kazandırmak isteyen bir akıl yok. O aklın adı İsmail Kılıç’tır. Yanında olacağız, hep beraber gece gündüz çalışacağız. Tek istediğimiz, insanlarımızın yüzünün gülmesi” dedi.

“Seferler tekrar başlamalı”

Özkoç, CHP Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu’nun her hafta Gar’dan tren seferlerinin başlatılması için düzenlediği eyleme de işaret ederek, “Gar var mı? Var. Vagon fabrikası var mı? Var. Rayımız var mı? Var. Meydanımız var mı? Var. İşçimiz var mı? Var. Öğrencimiz var mı? Var. Neden treni kent merkezine getirmiyorsun kardeşim, neden? En sağlıklı, en güvenilir, en ekonomik ulaşımdan neden insanlarımızı yararlandırmıyorsun? İlçe başkanımız, kadın kolları başkanımız, il başkanımız, örgütümüz, Sakarya’yı, vatanını, milletini seven insanlarımız bu kentin çıkarı için uğraşıyor. Herkes kentin çıkarına göre davranırsa, o zaman bu ortak çıkar herkesin evine bereket olarak döner. Bu bereketi sağlayacak kişinin adı Cumhuriyet Halk Partisi’nden İsmail Kılıç’tır” şeklinde konuştu.

Kılıç’ın başkan olabilmesi için çok çalışacaklarını vurgulayan Özkoç, “Biz mutlu olmak istiyoruz, insanlarımızı mutlu etmek istiyoruz. Birileri bu ülkeyi bölerek, ayrıştırarak yönetmeye kalkıyor. Bu ülke hepimizin, kanlarımızı akıtarak bu ülkeyi özgürlüğe kavuşturduk. El birliğiyle, terbiyeyle, sabırla kazanacağız” dedi.