CHP’liler seçim çalışmalarını Kocaali’de sürdürdü. Çalışmaya, Engin Özkoç'un yanı sıra milletvekili adayları Mehmet Selçuk, Elif Yar, Refik Karakaş, Mehmet Bağdat, Aytül Uşaklıgil ve Gözde Nur Yıldız, İl Başkanı Erdoğan Isır, Kocaali İlçe Başkanı Mithat Sarı, PM üyesi Ayça Taşkent, partililer ve gönüllüler katıldı.
Kocaali’de esnaf, kahve ve ev ziyaretleri yapan CHP’liler, iftardan sonra da ilçe meydanında “vatandaş buluşması” gerçekleştirdi.
Burada halka seslenen Özkoç, Türkiye’nin en verimli fındık üretimi yapılan bölgelerinden Kocaali’de, partisinin fındık politikası hakkında bilgi verdi.



“Fındık alım fiyatı, en az 15 lira olacak”
Fındık piyasasında köklü değişiklikler planladıklarını belirten Özkoç, “Bakın dünya fındık üretiminin yüzde 75’ini, Türkiye olarak biz gerçekleştiriyoruz. Sakarya ve özellikle Kocaali en verimli fındık üretimi yapılan bölgeler. Gelin görün ki, fındığı biz üretiyoruz, parayı dünya devleri kazanıyor. Dünyanın en büyük çikolata firmaları kapımızda, onlara hammadde satıyoruz. Ancak fiyatını bile belirleyemiyoruz. Bu düzeni değiştireceğiz. Devletin bütünüyle el çektiği, küçük üreticinin dev şirketlerle yüz yüze kaldığı piyasa yapısı son bulacak. FİSKOBİRLİK tekrar güçlenecek ve piyasayı üretici lehine düzenleyen özerk bir yapıya kavuşacak. 
Rekoltedeki dalgalanmaya karşı üreticinin gelirini garanti altına alacak bir taban fiyat uygulaması geliştireceğiz. 2018 yılı fındık alım fiyatı, millet iktidarında, en az 15 lira olacak" dedi.



“Sakarya’da fındık için OSB kuracağız”
Özkoç, fındık OSB kuracaklarını belirterek, "Biz bugün fındığı, büyük ölçüde işlemeden hammadde olarak ucuza satıyoruz. Fındığı işleyeceğiz ve getirisi yüksek bir ihraç ürünü haline getireceğiz. 
Bunun için Sakarya’da, hammaddenin merkezinde, fındık sanayini destekleyeceğiz. Fındık için bir Organize Sanayi Bölgesi oluşturacağız. Burada çikolata sanayi, fındık işleme tesisleri ve lisanslı depoculuk işletmeleri özel teşvikler alacak.
Lisanslı depoculuk fındık için en önemli alanlardan biri, yıllardır başarılamadı, biz Millet iktidarında başaracağız.  Fındık depolanmaya müsait, kabuklu bir yemiş. Doğru depolamayla uzun süre kalitesinden hiçbir şey kaybetmiyor. Bir yıl az olur, bir yıl çok olur. Lisanslı depoculuk sorununu çözdüğümüzde, piyasa ve üreticinin kazancı dengeye, istikrara kavuşacak.
Organize Sanayi Bölgesinde de üretici, lisanslı depoculuk işletmeleri, fındık işleme tesisleri ve fabrikalar arasında bağ kurulacak. Hepsi birarada organize biçimde, bir güç birliği içinde çalışacak. Hem üretici, hem sanayici, hem de ülkemiz kazanacak" diye konuştu.



“Fındık borsasını oluşturacağız”
Özkoç, "Dünyanın fındığını biz üretiyorsak, borsası da bizde olacak. Karadeniz’de bir fındık borsası kuracağız. Fındık, stratejik ürünlerimizden biri haline gelecek” dedi.
Konuşmaların ardından CHP’liler sahaya inerek, buluşmaya gelen vatandaşlarla sohbet etti; dertlerini ve taleplerini dinledi. Birebir parti politikaları hakkında bilgi verdi. 
Özkoç ve partililer, daha sonra bölgedeki kahveleri de ziyaret ederek, yurttaşlarla sohbe etti.