Seçim çalışmaları sırasında farklı meslek gruplarından çalışanlarla bir araya gelen Özkoç, partisinin, çalışanların yaşam koşullarını iyileştirmeye yönelik projeleri hakkında bilgi verdi.

“Asgari ücret, 2 bin 200 lira olacak”

Özkoç, İş Kanunu, yani çalışma hayatını, “emeğin korunması” ilkesine göre yeniden düzenleyeceklerini belirterek, özetle şu bilgileri verdi:

“Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız. Enflasyon farkı ve refah payını hesaba katarak en düşük ücreti net 2 bin 200 liraya çıkaracağız.

Çalışanlar için eşit işe eşit ücret ilkesini benimseyeceğiz ve vergi adaletsizliklerini ortadan kaldıracağız.

Kamuda taşeron işçiliğine, alt işveren ve rödovans uygulamasına, özel sektöre de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kamuda tüm geçici ve güvencesiz istihdam biçimlerini ortadan kaldıracağız. Taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan işçileri de ilk 6 ayda kadroya alacağız.

“Modern köleliğe son vereceğiz”

Kiralık işçilik ile modern kölelik rejimini getiren Özel İstihdam Büroları Yönetmeliği’ni yürürlükten kaldıracağız. Kıdem tazminatı koruma altına olacak. İşverenin iflası halinde, kıdem tazminatı hakkını tüm diğer işçi haklarıyla birlikte öncelikli alacak durumuna getireceğiz.

Kayıt dışı çalışmayla mücadele edeceğiz. Etkin bir işyeri denetim sistemi kuracak ve kayıt dışı işçi çalıştıranlara ağır yaptırımlar getireceğiz.

Kamu personeli atamalarında somut kriterler ve liyakat esas olacak. Kamuda çalışanlar arasındaki ücret adaletsizliklerini ve ek ödeme farklılıklarını ortadan kalkacak."

“Orman köylüsüne, bedelsiz tarım arazisi verilecek”

Orman köylüleri, mevsimlik tarım işçileri, inşaat işçileri hakkında CHP’nin somut projelerini paylaşan Özkoç, çağrı merkezi ve AVM çalışanları, özel güvenlik görevlileri ile din görevlilerinin görmezden gelinen özlük hakkı taleplerinin millet iktidarı çözeceklerini de söyledi.