MHP Genel Merkezi'ne resmi başvurularını yapmadan önce Sakarya İl Teşkilatı'nı ziyaret eden Belediye Başkan Aday adaylarını, parti merkezinde İl Başkanı Ahmet Ziya Akar ile Teşkilat İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömür Açba karşıladı.

Karapürçek'te 3 aday adayı

MHP'de Karapürçek'ten üç adayı mevcut. Esnaf Hasan Cavit Karslı,  emekli eğitimci Sefer Çoruhlu ve esnaf Volkan Doğan adaylığa talip. İl Başkanı Akar, aday adaylarına, "Aday kim gösterilirse gösterilsin, diğerleri onun etrafında olmalı. Birlikte hareket etmeliyiz" telkininde bulundu.

Kuzeyde adaylar belli gibi

Karasu ve Kocaali'de ise teşkilatların benimsediği ve desteklediği, iddialı aday adayları ön planda. MHP'nin kuzeyde muhtemel adayları, Karasu Aday adayı Doktor Melih Erol ile Kocaali Aday adayı Elektronik Mühendisi Abdulhamit Kulaç  olacak. 

Akar'dan ittifak vurgusu

MHP İl Merkezinde aday adaylarını kabul eden İl Başkanı Ahmet Ziya Akar,. "Sakarya'da tüm belediyelere talip olarak yola çıktık. Yerelde bir ittifak söz konusu değil ancak Cumhur İttifakı devam ediyor. Cumhur İttifakı ruhuna uygun şekilde çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Bugüne kadar neler oldu, neler yapılamadı, neler yapılabilirdi ve biz neleri yapacağız, bunları hemşehrilerimize anlatmalıyız" dedi.