Bu yüzden öncelikle Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan’a 22 Haziran’ın Sapanca’nın Düşman İşgalinden Kurtuluş günü olduğunu hatırlatalım.

Sonrada geçtiğimiz Pazar günü kutlanan Sapanca’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluş gününe Kaymakam Gökhan Azcan’ın neden katılmadığına şöyle bir bakalım…

Evet, 22 Haziran Pazar günü Sapanca’nın Düşman İşgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıl dönümüydü.

Her yıl olduğu gibi bu senede yine Kurtuluş ile ilgili program hazırlandı. Sapanca Kaymakamı’nın bilgisi dâhilinde hazırlanan program günler öncesinden de duyuruldu.

O gün gelip çattığında başta Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer olmak üzere diğer zevat törende hazır bulundu.

Bir eksik vardı o da Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan’dı ve sabah 10’da başlaması gereken program Kaymakam’ın beklenmesi nedeniyle aksadı.

Ancak bekleyiş uzun sürmedi. Sapanca Kaymakam’ı, Sapanca’nın Düşman İşgalinden kurtuluş törenine katılmayınca, program Kaymakamsız başladı…

Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer daha fazla konukları bekletmeden tören alanına çelengini koydu.

Sırasıyla diğer kuruluşlar çelenklerini koyup saygı duruşunda bulundu. Ancak Sapanca Kaymakamlığı vekâleten bile olsa çelenk koyma zahmetine katlanmadı.

Törenler Sapanca Kaymakamı olmadan başladı ve başladığı gibi yine Sapanca Kaymakam’ı olmadan da bitti…

Peki, Sapanca’nın Düşman İşgali’nden Kurtuluşu törenleri sırasında Kaymakam Gökhan Azcan neredeydi?

Hasta falan değildi. Ankara’dan bakanlık düzeyinde bir ziyaretçisi falanda yoktu. Dolayısıyla kimseyi karşılamaya da gitmedi.

Öyleyse Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan törenlere neden katılmadı? Çünkü tamda o tarihte başka bir organizasyon vardı ve tercihini oradan yana kullandı…

Sapanca’da aynı gün “offroad” yarışları yapıldı. Bu yarışlara oldukça düşkün olduğu anlaşılan Sapanca Kaymakamı, geceden soluğu “Soğucak Yaylası’nda” aldı.

İşte bu yüzden de Sapanca’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile ilgili programa katılmadı. Üstelik yerine kimseyi de göndermedi.

Kim bilir belki de ilk defa Sapanca’nın Düşman İşgalinden Kurtuluşu gibi bir program Kaymakamsız başladı ve de bitti…

Kusura bakmayın ama “şehit kanıyla sulanmış bir ilçenin” Kaymakamı olarak “offroad” uğruna böylesine önemli bir törenin yok sayılmasını ben yadırgadım.

Tamam, işin olur, hastasındır veya bakanlık düzeyinde bir misafirin vardır da törene katılamazsın. O zaman bile seni temsilen birini görevlendirirsin.

Bence “offroad” zevki uğruna, “Kim takar Sapanca’nın düşman işgalinden kurtuluşunu” diyen biri gidip “offroad pilotluğu” yapmalı. Kaymakamlık değil…