Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, geçmiş ayın teşkilat çalışmaları hakkında bir açıklama yaptı. Tarım kesimine destek olmak, zor durumda olan çiftçilerin dertlerini dinlemek ve çözüm önerilerini paylaşmak amacıyla; kış ayları boyunca yoğun şekilde gerek ilçe teşkilatları ve gerek il teşkilatının köylere ziyaretler gerçekleştirdiğini anlatan İl Başkanı Eyüp Yıldırım, “Köylümüzü dinledik. İkili görüşmeler neticesinde; Gördüğümüz tablo şudur ki, çiftçi Ak parti iktidarında daha da perişan olmuştur. Destekler alacam diye daha fazla borç batağına sürüklenmiştir” dedi.  

Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte birinin köy ve kasabalarda, tarımla geçinmekte olduğunu bildiren Yıldırım basın açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bununla alakalı yapılan istatistiki bilgilere göre bu, 25 milyon insan demektir. Tarımın milli gelirdeki payı yüzde 11 dolayındadır. Çiftçi, köylü, ülkenin en fakir zümresidir. Ortalama yıllık fert başına milli geliri 1.000 dolar mertebesindedir. Ülkemizdeki çiftçiler çok zor şartlar altında tarım ve hayvancılık yapmaktadır. Çiftçilerimizin ve tarım sektörünün durumu her geçen gün daha kötüleşmektedir. Öyle ki bir tarım ülkesi diye övündüğümüz Türkiye bu sene SAP-SAMAN ithal eder duruma düştü veya düşürüldü. Tarım Bakanlığı ve Ak Parti yetkilileri “Bitkisel ve Hayvansal üretimi destekliyoruz, teşvik ediyoruz, üretimi artırdık, bitkisel üretimi ve hayvancılığı geliştirdik” diye övünüyorlar. Buna rağmen Türkiye hala pek çok bitkisel ürünle karkas et ve canlı hayvan ithali devam ediyor. Önce hayvan yemi olarak sadece kesif yem (Mısır, Soya vb.) ithal ederken şimdi kaba yem de yani SAP-SAMAN da ithal ediliyor.”

Saadet Partisi’nin iktidarında yapacakları hükümet icraatlarını ve çözüm önerilerini de açıklayan Yıldırım, “Tarım politikalarını IMF kontrolünden kurtaracağız, üretimde kotaları kaldıracağız. Tarım desteklerini ürün üzerinden yaparak yeterli seviyeye çıkaracağız. Ucuz kredi imkânı sağlayan ‘Çiftçi Bankacılık Sistemi’ kuracağız. Borsası kurulabilen her ürün için en uygun illerde borsalar oluşturacağız” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Eyüp Yıldırım, hayvancılığın geliştirilmesine özel önem verilecek ve yem sanayi ile meraların ıslahı için her türlü destek sağlanacağının altını çizerek, “Tekrardan köylüyü milletin efendisi yapacağız” şeklinde konuştu.