Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir ve yönetimi ile bir araya geldi. Teşkilat üyelerine çalışmalarında kolaylıklar dileyen Başkan Toçoğlu, 2019 seçimlerinde Sakarya’nın tüm ilçelerinde başarılı sonuçlara imza atacaklarını kaydetti.

“Kocaali örnek bir ilçe haline geldi”

AK Parti Kocaali İlçe Başkanı Ersan Demir, “Büyükşehir Belediyesi olarak Kocaali’de gerçekleştirdiğiniz çalışmalar için ilçemiz adına teşekkür ediyorum. Kanalizasyon, yağmursuyu, içmesuyu, elektrik ve doğalgaz altyapısının yenilenmesiyle birlikte Kocaali örnek bir ilçe haline geldi. Vatandaşlarımız ilçede gerçekleşen çalışmalardan duydukları memnuniyeti her fırsatta dile getiriyorlar. Altyapı ve üstyapının tamamlanmasıyla ilçemizde daha rahat bir seçim süreci geçireceğimize inanıyorum. İnşallah Kocaali 2019’a hazır ve nazır”  ifadelerini kullandı.

“2019 için çok çalışacağız”

AK Parti Kocaali yeni yönetimine başarı dileklerini ileterek sözlerine başlayan Başkan Toçoğlu, “2014 yılından sonra Sakarya’nın tüm sınırları Büyükşehir hizmet alanına girdi. Gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimizle önemli hizmetleri hayata geçirdik. Hizmetlerin sonu yok. Eksiklikler elbette var. Onlar için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Önemli olan gönüllerimizin bir olması. İnşallah önümüzde ki 2019 seçimlerinde beraberce çok çalışarak Sakarya’da büyük bir başarı elde edeceğiz. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.

“25 bin ton asfalt”

Kocaali’de gerçekleşen üstyapı çalışmalarına değinen Toçoğlu, “Altyapısını tamamladığımız Kocaali’de geçtiğimiz yıl bereketli bir asfalt sezonu geçirdik. Çalışmalarımıza ilçe merkezi ulaşımlarında büyük bir öneme sahip olan Sakarya Caddesi’ni yenileyerek başladık. Yağmursuyu, kanalizasyon ve diğer tüm altyapı işlemlerinin tamamlandığı 13 cadde ve sokakta da başlattığımız çalışmalarımızı tamamladık. Kocaali’de yaptığımız çalışma yaklaşık 25 bin ton. Kocaali Sosyal Tesisleri’nde ise çalışmalarımız son hızla devam ediyor. 20 bin metrekarelik alan üzerinde inşa ettiğimiz sosyal tesisimizi bu sezon açmayı hedefliyoruz” dedi.

“Arıtma tesisi gün sayıyor”

Kocaali’de altyapı anlamında önemli altyapı yatırımları hayata geçirdiklerini belirten Başkan Toçoğlu, “İlçemizin birçok bölgesinde içmesuyu hatları inşa ettik. Karasu ve Kocaali’nin sularını dünya standartlarında arıtarak vatandaşlarımızın musluklarına ulaştıracak Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni tamamladık. 3,5 milyonluk yatırımla yaklaşık 5 kilometrelik yağmursuyu altyapısı inşa ederek ilçemizin yağmursuyu altyapısını kuvvetlendirdik. Yaptığımız çalışmalarla mahallelerimiz için alternatif içmesuyu kaynakları oluşturduk. İlçeye modern ve entegre bir atıksu altyapısı kurduk. Bu kapsamda 50 milyonluk yatırımla 121 kilometrelik kanalizasyon hattı döşedik. Yapımı tamamlanan ve kısa süre içerisinde devreye alacağımız Kocaali Atıksu Arıtma Tesisi ile ilçenin atıksularını dünya standartlarında arıtacağız. Karadeniz’e bölgeden atıksu karışmasını önleyeceğiz” diye konuştu.