Çok etkili ve yetkili yerlerde bulunup hala faaliyetlerini sürdüren “paralelciler” başta Sakarya olmak üzere birçok ilde gücünü kaybetmiş gibi gözükmüyor.

Zaten bunun aksini iddia eden de yalan söyler. Nitekim Başbakan da bunun böyle olduğunu biliyor ki her defasında dile getiriyor.

Başbakan, gerek büyükşehir belediye başkanları, gerekse il başkanları ve milletvekilleriyle bir araya geldiğinde ısrarla bu konuyu gündeme getiriyor.

Belediyeler ve il teşkilatları içinde bulunan “paralelcilerin” temizlenmesini istiyor. Hatta bu konuda “cesur” olunmasını da sürekli söylüyor…

Başbakan il başkanlıkları ve belediyelerdeki bu “paralelcilerin” örgütlenmesini dile getiriyor getirmesine ama Sakarya’daki bazı siyasilerin buna pek aldırdığı yok.

Birileri hala “paralelcileri” gerek il başkanlıklarında gerekse belediyelerde korumaya ve kollamaya devam ediyor.

Üstelik “17 Aralık operasyonuna” rağmen “30 Mart Seçimleri” sırasında bazı belediyelerin meclis üyeliklerine “paralelcilerin” alındığı da biliniyor.

Sadece meclis üyeliklerine değil. Seçim sonrası bir takım belediyelerin önemli mevkilerde bazı “paralelcilere” görev verdikleri de herkesçe biliniyor.

Ben bile şimdi burada yazmaya kalksam il teşkilatında görevli, meclis üyesi olmuş, bazı belediyelerde görev almış birçok isim sayarım.

Ancak bu iş benim işim değil. Bu sorumluluğu alması gereken kişiler AK Partili siyasiler ve ilgili belediye başkanlarıdır…

Ben işin Başbakan tarafındayım. Nitekim Başbakan “paralelcilerle” mücadele edip, adeta hayatını ortaya koyarken, kendi partilileri O’na destek olmuyor.

Bırakın destek olmayı, bu süreçte bir iki laf edip açıklama yaptıklarını duymadığımız gibi, üstüne üstlük birde bunlara kapılarını açanlar oluyor.

AK Parti il teşkilatlarında, belediye meclis üyeliklerinde ve belediyelerin önemli yerlerinde bunlara yer veriliyor…

Şimdi birileri çıkıp yine “ahkam” kestiğimi falan söyleyecek. Ama inanın hiç öyle değil. Yine de öyle düşünenlere bir örnek verelim;

Buyurun, “17 Aralık operasyonu” sonrası 4 bakan hakkında Mecliste kurulan soruşturma komisyonuna AK Parti, 27 isim verecek.

Ve bu isimlerin komisyona kabul edilmesi için “17 Aralık operasyonu” ile ilgili hiç konuşmamaları ve açıklama yapmamış olmaları gerekiyor.

Acı ama muhalefetten bu konuda açıklama yapmamış isim bulunamazken, AK Partili vekillerden tam 70 ismin hiç ağzını açmadığı ortaya çıktı. Peki, kim bu isimler?

Hadi 27 tanesini komisyona sunulan isimlerden öğreneceğiz. Acaba diğer 43 isim arasında Sakaryalı vekil var mı? Var mı yok mu, kokusu yakında çıkar.

Ama gelen bilgiler bu konuda ciddi bir çalışma olduğu yönünde. Her ne kadar “İl, ilçe teşkilatı ve belediyelerdeki paralelciler” korunmaya çalışılsa da Başbakan…?