Daha önce programı belirlenen ve şehir dışında olan MHP İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu’nun katılamadığı Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Vakfı Başkanlığı devir teslim törenine Sakarya İl Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, Yönetimi, Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve MHP Meclis Üyesi Yaşar Aygüneş, MHP İlçe Başkan Yardımcısı Ayhan Güler, MHP İlçe Sekreteri Ömer Gürbüz ve Ülkücüler katıldı.

Devir teslim öncesi kısa bir konuşma yapan Sakarya İl Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Gül, “Hendek için önemli olan devir teslim töreninde sancağı yeni başkanımıza teslim etmek için buradayız. Bizler gelip geçiciyiz, Baki kalan Allah’ın davasıdır. Milliyetçiliği ayaklar altına alacağız diyen bir zihniyet var. Allah’ın davasını ayaklar altına değil de, başımızın üstünde nasıl yer alacağını Türk Milletine anlatmaktır. Birlik ve beraberlik içerisinde bunu yapacağımıza inanıyorum. İki yılı aşkın görev yapan İsmail Baykal kardeşimize bugüne kadar yaptığı çalışmalarından dolayı teşekkür ederim. Yeni başkanımızın da eğitim ve kültür faaliyetlerine devam edeceğine inanıyorum. Görevinin hayırlar getirmesini dilerim” dedi.

2,5 yıldır Ülkü Ocakları Başkanlık görevini devreden İsmail Baykal görevi süresince tüm birimlere birlikte yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ederek yeni göreve başlayan Kalk’a teşekkür etti.

Bu bir bayrak yarışı olduğunu belirten Hendek Ülkü Ocakları Başkanı olan Süleyman Kalk,  “Teslim aldığımız bu bayrağı bir adım daha iyiye ve başarıya götürmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışacağız. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Türk Bayrağına sarılı Kuran-ı Kerim ile devir teslim yapıldı.

Devir teslim töreninin ardından Hendek Ülkü Ocakları Kültür ve Eğitim Başkanlığına getirilen Süleyman Kalk tebrikleri kabul etti.