Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sisteminin konuşulduğu "Genç Kürsü" programına katılan genç katılımcıların sorularını AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu ve İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karaca cevapladı. Programa Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ve İlçe Başkanı Adem Fidan da katıldı.
Açılış konuşmasını yapan AK Parti Söğütlü İlçe Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Karaca; "Başkanımız Yusuf Demir'e ve ekibine bugün bizlerle birlikte olduğu için ilçe teşkilatımız adına teşekkür ediyorum. Genç Kürsü Programımız ile 16 Nisan’da gerçekleşecek olan Referandum için mahalle mahalle gençlerle bir araya gelip soruları cevaplayacak ve süreç hakkın da bilgilendirmede bulunacağız” dedi.

Bu anayasa ile gençlerin önü açılıyor”
AK Parti Sakarya İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir de yaptığı konuşmada, "Bu anayasayla gençlerin ve gençliğin önü açılıyor, seçilme yaşının 18'e indirilmesiyle beraber gençlere siyasette söz sahibi olma hakkı tanınıyor. Gençlik olarak bu seçimlerde kapı kapı dolaşıp neden 'Evet' dediğimizi anlatmamız gerekiyor. Gençliğe genç bir anayasa yakışır. Darbelere karşı olan milletin darbe ürünü bir anayasayı kullanıyor olması akılları zarar bir konudur. Daha güçlü bir Türkiye için seçtiği gibi seçilebilen bir gençlik için 'Evet' demeliyiz ve vatandaşa 18 maddenin getirilerini anlatmalıyız. Gençlik olarak inşallah 16 Nisan'da  Sakarya'ya 'Evet' dedirtmeliyiz" dedi.


“ İkinci Kurtuluş Savaşının mücadelesi içerisindeyiz”
Başkan Demir; “Şu anda ikinci Kurtuluş Savaşının mücadelesi içerisindeyiz. Dağıttığımız bu gazetelerde bu anayasa değişikliğinin neden yapıldığını, hangi maddenin eskiden ne olduğunu, yenisinde ne olduğunu, kazanıldığında ne olduğunu anlatılmaktadır. Bizim gücümüz, şeffaf ve açık olmaktan geçiyor. Türkiye'nin geleceği için bu sistem gerekli. Recep Tayyip Erdoğan sonrası için bu sistem çok gerekli diyor, ve bunu da madde madde konuşup tartışıyoruz. Türkiye'de son 350 yıldır topraklarımız operasyon cephesi olmuştur. Ama bunun da sistematik bir açıklığı var. Siz Türkiye'de iktidarı oluşturamazsanız, insanlar sizin kuramadığınız hükümetlerden kalan boşluğu darbelerle FETÖ gibi doldururlar. Türkiye'de Fethullah Terör Örgütü 1973 yılından beri içimize sızmış. Bizim adalet sistemimize, askeriyemize sızıyor. En sonunda Recep Tayyip Erdoğan buna 2014 yılında "dur" dedi. Devlet Bahçeli'nin de verdiği destekle, burada vesayetçi rejimin asıl unsurları olan parlamenter sistemin çift başlılığa yürümesi, koalisyonun yönetemez hale getirmesi, bunları ortadan kaldıralım yasama, yürütme ve yargıyı kökünden birbirinden ayırıp üçünü de bağımsız bir şekilde güçlü birer el haline getirelim. Biz bunun mücadelesini veriyoruz” ifadelerini kullandı.


“Bu sistem sadece AK partinin lehine olan bir sistem değil” Demir; “Bu sistem sadece AK partinin lehine olan bir sistem değil tüm partilerin lehinedir. Türkiye'nin hayrına olacak olan bu halk oylamasında "evet" diyerek vesayet rejimindeki debriyaj ve fren sistemini oradan atacağız. Kısaca, mutlu, müreffeh bir toplum olabilmek için 16 Nisanda "evet" demek zorundayız. Bizler geçmiş yıllarda çift başlılık nedeniyle 2001 krizini yaşadık. Cumhurbaşkanının Başbakan'a anayasa kitapçığı fırlatmasından sonra bu ülke çok sıkıntı yaşadı. Kardeşlerim bir daha bu sıkıntılar yaşanmasın diye, sizler bunları yaşamayın diye 'Evet' demeliyiz" şeklinde konuştu.
Programın sonunda AK Parti Sakarya Gençlik Kolları İl Başkanı Yusuf Demir ve Söğütlü İlçe Başkanı Gökhan Karaca sorularıyla programa katkı sağlayan ya da dinleyici olarak katılan herkese teşekkür ederek “Bildiklerimizi, öğrendiklerimizi yakın çevremizden başlayarak adım adım her ortamda aktarmalıyız, anlatmalıyız. Mahalle mahalle, ev ev dolaşmalıyız. Ülkemize ve milletimize faydalı olmak için her birimiz canla başla çalışmalıyız” şeklinde konuştular.