Erenler Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Şaban Dişli, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, 25. Dönem AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İnci, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Erdoğan Yılmaz, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Erenler Belediyesi Meclis Üyeleri, İlçe Yönetim Kurulu, Mahalle Başkanları ve partililer katıldı.

Kardeş ilçe Baykan
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, Erenler Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar ve projeler ile ilgili hazırlanan video sunumunun ardından yaptığı konuşmada; “Erenler Belediyesinin kardeş ilçesi olarak belirlenen Siirt’in Baykan ilçesine bir adet tırımızı yerine ulaştırdık. İçerisinde yaklaşık 600 adet büyük erzak kolisi, 3 ile 15 yaş arası 300 çocuk için yeni sıfır kıyafetler, 15 adet elbise dolabı ve 45 adet çekyat kanepeyi kardeş ilçemiz Baykan’a ulaştırarak Bayram öncesinde buradaki kardeşlerimiz ile kurulan kardeşlik köprüsü projesine katkı yapmak istedik. Bölgede Valilik ve Kaymakamlıklarımız ile yakın temas içerisinde sürdürdüğümüz çalışmalarımız çerçevesinde kısmet olursa bu hafta içerisinde bir heyetle Siirt ve Baykan’ı ziyaret ederek terör belasıyla karşı karşıya kalan kardeşlerimizin dertlerinin çözümü noktasında adımlar atmaya çalışacağız” dedi.


 
Projeler devam ediyor
Başkan Öztürk; “Kentsel Dönüşüm de ilk etabımız bitti. Çevre düzenlemeleri sürüyor. 2, 3, 4, 5 ve 6. Etaplarda çalışmalarımız sürüyor. Bir yıl sonra inşallah Roman Konutlarını teslim etmiş olacağız. Elmas Otel’in karşısında ki görüşme ofisimizin inşaat çalışmaları da devam ediyor. Burayı sadece görüşme ofisi olarak değil,  Sosyal ve Kültürel amaçlı da kullanabileceğiz. Yaşam Merkezinin kaba inşaatı bitti. İnce işlerinin hesapları yapılıyor. Ada Projemizin de çalışmaları tamamlanmak üzere çok yakın bir zamanda ihalesine çıkacağız inşallah” diye konuştu.
 
Başkan Kılıç, kardeş şehir projesi ile ilgili bilgi verdi
AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç konuşmasında; “Türkiye’de AK Partinin dışında hiçbir siyasi partinin bu millete hiçbir öngörüsü, vizyon ve projesi söz konusu değil. Biz ise bir kardeşler topluluğu bir iyilik hareketiyiz. Yapılan hizmetlere baktığınızda bunu net bir şekilde görebilmekteyiz. Doğudan bir il kardeş şehir projesi olarak bize verildi. Hem büyükşehir hem diğer ilçe belediyelerimiz tarafından bizden talep edilen malzemeleri kardeş şehirlerimize yolluyoruz. 15 kişilik bir ekiple tekrardan oraya gideceğiz. Kurulan gönül köprüleri ile inşallah bu memlekette daha yaşanılabilir bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.

 
Dişli, Hükümetin çalışmalarını anlattı
Hükümet çalışmaları ile ilgili bilgiler aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli konuşmasında terörle mücadeleye değindi. Dişli; “Birinci çeyrekte büyümemiz tüm Dünya’yı şaşırttı. Hindistan ve Çin’den sonra 3. Sıradayız. Terör Türkiye’de büyük bir bela. O bölgenin halkı da çok güçlü bir şekilde hükümetin arkasında durdular. İkinci Dünya savaşından sonra Osmanlı temasındaki tüm unsurlar devlet kurdu. Kürtlere de gelin size devlet kuralım dediler. Ama Kürtler bunu reddettiler. Biz bir ve beraberiz dediler. Bu birlikteliğin temeli de AK Parti ailesidir” diye konuştu.

 
Dişli konuşmasının devamında; “Erenler ’in Kentsel Dönüşümü Belediyenin yaptığı bir proje olarak Türkiye’de bir ilk. Çalışma ve hizmetlerin anlatıldığı sunumda da görüldüğü gibi yeni projeler ve diğer çalışmalar ile Erenler, Sakarya’nın parlayan yıldızı olacak. Belediye Başkanımızı tebrik ediyor başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.