Cumhurbaşkanı seçimi öncesinde sandık görevlileri ile düzenlenen toplantıya katılan Bakan İslam, eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında büyük fark olduğunu dile getirdi. İslam, “Şimdi bizim bir tankımız var, helikopterimiz var, uçağımız var, kirpimiz var, insansız hava aracımız var, kendimiz üretiyoruz. Uydumuzu yapıyoruz, uzaya göndereceğiz. Füzelerimizi yapıyoruz. Bir füze yapabilir mi diye düşünmüyor Türkiye artık, menzilini tartışıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin tarihi günlerden geçtiğini belirten İslam, “Şimdi milletin başındakini devletin başına geçirmenin zamanıdır. Bu tarihi biz vazifedir. Bu vazifeyi inşallah biz ifa edeceğiz, böylece bizler de tarihe geçeceğiz” dedi.

bakan_islam_sandik2.jpg

Sandık temsilcilerine, “Bundan sonraki vazife herkesi sandık başına gitmeye ikna etmeye çalışmak” diyen İslam, “En büyük rakibimiz kendimiz. Yani Emsaleddin Ekmeloğlu, Vallahi kendileri öyle söylüyorlar, ben onların yalancısıyım. Emsaleddin Ekmeloğlu diyorlar. Elbette ateş cürmü kadar yer yakar, biz bunu biliyoruz fakat eğer sandığın başına gitmezsek, tarihi yanıltabiliriz. Tarih affetmez” dedi.