AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz gün Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak açıklanan Ekrem Yüce Sakarya'ya geldi.
Partililer tarafından kalabalık bir konvoyla karşılanan Yüce, AK Parti İl Teşkilatına geldi.
Binaya çıkmadan önce kendisini karşılamaya gelen vatandaşlarla partililere seslenen Yüce, hizmet ve gönül belediyeciliği yapmak için geldiğini söyledi.
1989 yılında Adapazarı Belediye başkanlığına aday gösterildiğini ancak seçilemediğini belirten Yüce, 30 yıl sonra Sakarya Büyükşehir Belediye başkanlığına aday gösterildiğini ifade etti.
Yüce, "Bu güne kadar verilen her türlü görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Bu görevi de en iyi şekilde yapmak için gayret göstereceğim. Sakarya için hep birlikte çalışacağız. Biz sadece hizmet değil aynı zamanda gönül belediyeciliği yapacağız. 
Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bana Ekrem Sakarya’yı 17-0 istiyorum dedi. Ben de emredersiniz dedim ve bu kutlu davaya girdik. Bizim davamız 30 yıllık bir yürüyüş. 30 yıldır yağmur, çamur demeden, kar demeden, hiçbir zaman of demeden inancımızdan bir adım, bir saniye ödün vermeden yürüyüşümüzü mevlam bugüne kadar nasip etti. Bu yürüyüşümüzde bize güç veren, bu yürüyüşümüzde azim veren, bu yürüyüşümüzde bize her zaman lider olan sadece bize değil, sadece Sakarya’ya değil bütün Türkiye’ye, bütün dünyaya lider olan Recep Tayyip Erdoğan’ı sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İyi ki böyle bir davanın içinde bizi asker etti, böyle bir dava içinde bizi hizmetkar etti. Onun için aranıza bir başkan olarak gelmiyorum. Aranıza sadece hizmetkar olarak geliyorum, gönül kardeşi olarak geliyorum, gönül köprüleri yapmak için geliyorum” dedi.