TBMM Çölyak Araştırma Komisyonu ile yapılan toplantıya, Sakarya Glütensiz Yaşam Derneği Başkanı Filiz Elif Samancı’nın yanı sıra, PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, Sağlık Bakanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Daire Başkanı Doç. Dr. Nazan Yardım, Kayseri’den Hatice Mıhoğlu Beşiktaş, Söke Un Pazarlama Müdürü Mediha Doğan, MADER Genel Müdürü Kamuran Özmen, Batı Akdeniz Çölyak Dernek Başkanı Sülbiye Şahinler de katıldı.

Toplantıyla ilgili değerlendirmede bulunan Samancı, “ÇÖLYAK Komisyonu ile gerçekleştirilen toplantıda, Türkiye'deki ÇÖLYAK’lıların problemlerini mercek altına alıp bir fotoğrafını çekmiş olduk. Komisyon, 19 Aralık itibarıyla resmi olarak çalışmasını tamamlıyor. Biliyoruz ki herkesin gözü kulağı bu komisyonun yazacağı rapor ile vereceği önerilerde. Siyaset üstü bir çalışma ile ve 4 partinin önergesiyle kurulan komisyonun vereceği rapor bizim için çok önemli. Daha önceki komisyonların geleneklerinin dışında, dört partiden vekillerimizin muhalefet şerhi koymadan bu raporu çıkarması, komisyonun en önemli başarısı olacaktır. Çünkü dört partinin vermiş olduğu destek ve sinerjiyle, eksik olan kanunlar daha rahat çıkacaktır” dedi.

Gerçekleştirilen toplantının ardından dernek başkanları, ÇÖLYAK Araştırma Komisyonu hakkındaki yönergeyi ilk imzalayan ve bunun siyaset üstü değerlendirilmesinin mümkün olacağını belirterek 4 partinin imzasıyla oluşmasına vesile olan MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdagül ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ederek binlerce ÇÖLYAK hastasının selamlarını ileterek teşekkür etti.