Aralarında Ecevit Keleş ve Erdoğan Isır’ın da bulunduğu 10 kişilik CHP Sakarya Kurultay delegeleri olağanüstü kurultay yapılmasına adına imza verdi.

Altında 10 kişinin isminin bulunduğu yazılı bir açıklamayla olağanüstü kurultay çağrısını duyuran delegeler CHP Sakarya İl Teşkilatı ile ilgili de zehir zemberek açıklamada bulundu.

CHP’nin bir an önce olağanüstü kurultaya giderek gerek Atatürk ve solun evrensel ilkelerinin temellerine dayanan yeni bir tüzük, kadro ve parti programı değişikliği, gerekse Sakarya gibi yerlerde bir sosyal demokrat geleneği olan ön seçim şartının getirilerek, atanmış değil seçilmiş örgütlerden oluşan bir CHP istediklerini belirttiler.

İşte o açıklama;

1 Kasım seçimleri sonrasında CHP’de başlayan Olağanüstü Kurultay çağrısını Sakarya kurultay delegelerimiz ile birlikte bir araya gelerek değerlendirdik. Bu çağrının partimizde ne gibi değişikliklere ve olumlu süreçlere gideceğini detaylı olarak tartıştık ve fikirlerimizi beyan ettik.

Neticede hepimizin ortak kanaati olarak partimizin bir olağanüstü kurultay ile birlikte uzun yıllardır beklentilerimizin karşılanacağı bir tüzük ve parti program değişikliğine imza atılması fikri ortaya çıktı.

Biz uzun yıllardır bu partiye emek vermiş insanlarız. Geçirdiğimiz son iki seçimde öncesinde Sakarya’da milletvekili sıralamasının belirlenmesi amacıyla bir ön seçim yapılmaması ve örgütlerin fikrinin alınmaması bizleri son derece üzmüş ve beklentilerimizi karşılıksız bırakmıştır. Biz CHP’liler olarak halen Sakarya’da neden bir ön seçim yapılmadığını sorusunun cevabını tam olarak alamadık ve bundan dolayı tepkili olduğumuzu bu vesileyle yeniden dile getirmek istiyoruz.

Diğer yandan Sayın Genel Başkanımız seçim süreçlerinde olağanüstü çaba sarf etmiş ancak örgütlerimiz bazı sebeplerden ötürü seçim sürecinde yeteri kadar hazırlanamamıştır. Örgütler bu partinin her şeyidir ve örgütler şu anda mağdurdur. 3 kurultayda tüzük değişikliği sözü verilmiş ancak yapılmamıştır.

Bu ve benzeri sebeplerden ötürü biz CHP Sakarya Kurultay delegeleri olarak partimizin olağanüstü kurultay çağrısına imza ile destek verme kararı aldık. Bu imzayı atmayan diğer kurultay delegesi arkadaşlarımızın da ön seçim ve tüzük değişikliğinden yana olduklarını çok iyi biliyoruz.

Partimizin bir an önce olağanüstü kurultaya giderek gerek Atatürk ve solun evrensel ilkelerinin temellerine dayanan yeni bir tüzük, kadro ve parti programı değişikliği gerekse Sakarya gibi yerlerde bir sosyal demokrat geleneği olan ön seçim şartının getirilerek, atanmış değil seçilmiş örgütlerden oluşan bir CHP istediğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz.

Bu olağanüstü kurultay çağrısına destek amacı ile verdiğimiz imzalarımız, gerçekleşecek olan kurultayda aday olacağını açıklayan yada açıklama ihtimali bulunan bir isme yakın olma anlamı taşımasın. Biz partimizin olağanüstü kurultaya giderek gerekli değişikliklerin yapılmasını arzu ediyoruz.

 

Kamuoyuna saygı ile duyururuz

Açıklamayı yapan CHP Sakarya Kurultay Delegeleri

Nalan Yedekçi                                                                  Deniz Melek Başoğlu

Nurhan Aydın                                                                  Reyhan Doğan

Erdoğan Isır                                                                      Ecevit Keleş

Yalçın Ekşioğlu                                                                 Ziya Yalın

Atilla Zeytinoğlu                                                              Ziyaettin Ferman