Karabük’te gerçekleştirdiği mitingin ardından Adapazarı Atatürk stadına helikopterle iniş yapan Davutoğlu’nu il protokolü ve partililer karşıladı.

Davutoğlu daha sonra seçim otobüsü ile Adapazarı Kent Meydanına geldi. Yol boyunca vatandaşlar Davutoğlu’na sevgi gösterisinde bulundu.

Konuşmasına Sakaryalıları selamlayarak başlayan Başbakan Davutoğlu, Kent Meydanında halka hitap etti.

Başbakan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

Sakarya bizim davamızın adı olduğu kadar eksen şehrimizdir. Sakarya hep ayakta. İşte davamızı anlatacağımız yer burası. Sakarya dediğimizde sadece güzel Sakarya, şehitlerin kanını döktüğü yer akla gelmiz. Biz Sakarya dediğimizde Tuna'yı, Fırat'ı Dicle'yi düşünürüz. 

Birileri şimdi coğrafyayı yeni yeni öğreniyor. Millet, dava, ümmet, bize emanet, sandık da Sakarya'ya emanet. 7
 Haziran'da emanete sahip çıkacakmıyız. Sakarya sandıklara akıp 7'de 7 diyecek mi?
7 Haziran'da 7 güzel insan size emanet.
Kılıçdaroğlu coğrafyayı yeni yeni keşfediyor.
 Bizim yıllarca dava aşkıyla söylediğimiz merkez ülke Türkiye'yi yeni yeni ambalajlıyor. Bizim merkez ülke Türkiye idealımız ambalajlanamayacak kadar büyüktür.

Ülkemiz, merkez sığınak ülke. Dünyanın ve çevre ülkelerin değil tam bir seferberlik içinde yürüdük. 
Milliyetçilik iddiasındaki MHP 3,5 yıl iktidarda kaldı. Koalisyonun küçük ortağı olarak, ama tek bir çivi çakmadılar. Onlarla aramızdaki fark bu.
Nerde bir zulüm, adaletsizlik, bize sahip çıkan kimse yokmu ya Rab diyen tek bir insan varsa orada Türkiye Cumhuriyeti devleti olacak.

Kılıçdaroğlu tembel talebe. Stratejik Derinliği almış ama kitabı arkadan okumaya başlamış, Merdivene tersten binen adam kitabı da tersten okur. Bahçeli de "Hayır okumuyorum" diyor. Allah aşkına kitap okumayandan irfan, hikmet nasip olur mu? Birileri bunlara bir kağıt getiriyor, onları okuyorlar. Bizim 12 yıldır merkez yaptığımız Türkiye'nin coğrafyasını yeni keşfediyorlar. Sakarya Türkiye'nin özetidir, merkezidir.  

Birisi de çıkmış, adından utan dediğimde, Kudis yahudilerin kutsal mekanı dedi. Siz bunlara bir ders verecek misiniz? Siz bunlara Sakarya destanını öğretecek misiniz? Sakarya destanı ne demek öğrensinler. 

Sakarya hizmetimizin en iyi anlatacağı yerdir. 1999 depreminde öyle bir hükümet vardı ki, Başbakan Sakarya'ya gelememişti. Hala o günleri hatırlarım. 28 Şubat zulmü bir yanda, IMF bir yanda, depremin acıları bir yanda, tam anlamıyla hasta adam denilen bir ülke vardı.
Dün Cumhurbaşkanımızla Ordu-Giresun havaalanını açtık. Ankara'dan Sakarya'ya gelemeyen başbakandan, denize havaalanı yapan Türkiye var. 

Bir adamda iman, dava inancı varsı, Fatih Sultan Mehmet Han gibi eğer denizden yürümezse gemiler, karadan yürütürüz. Biz Fatih'in torunlarıyız. 

Bunların Türkiye'de tek bir ağacı yok. Kılıçdaroğlu bu meydanda yerel seçimlerde konuşurken, altına otopark yapacağım demişti. Zaten 2007'den beri buranın altı otopark. Konuştuğu yerin altını bilmeyenden mega proje çıkar mı? Biz Türkiye'yi dünyanın merkezi yapmışız zaten. Dünyanın en büyük havalimanı İstanbul'da. Bu da İstanbul'u dünyanın merkezi yapar. Dünyanın en uzun kuleli asma köprüsünü biz yapıyoruz. Kılıçdaroğlu, Bahçeli bilmez ama biz İstanbul'u da Türkiye'yi iyi biliriz.
İki boğaz köprüsünün arasında dünyada ilk yapılan deniz altına üç katlı tünel yapıyoruz. Onlar konuşur Ak parti yapar. 
İlk defa yer altından Avrupa ile Asya'yı bağlayan Marmaray'ı yaptık, şimdi Avrasya tünelini yapıyoruz. 
İzmit'te dünyanın en uzun 4. asma köprüsünü de körfez geçişinde yapıyoruz. Eskiden Türkiye'de kendisiyle yarışan projeler olmazdı, şimdi dünyanın en büyük projelerini AK Parti yapıyor.
Türkiye'nin ve tarihimizin özeti olan Sakarya'da 1999 depreminden sonra Sakarya'nın hızlı tren şehri olacağını düşünebilir miydiniz? O dönemin MHP'li Ulaştırma Bakanına hızlı tren projesini götürüyorlar, "Biz görmeyiz, torunlarımız da görmez diyor" Şimdi onlara sormak lazım, hızlı treni kim gösterdi.

Gençlere küresel bir güç bırakmak için çalışıyoruz.
 Gençler siyasette Fatih'in torunları olarak gelecek yılları beklemeyeceksiniz.
Size bir müjde daha; bu hafta 19 mayıs'ta gençlerle bir araya geldik. Dünyayı gezip görmek lazım dedim. Balkanları, Orta Asya'yı, Orta Doğu'yu. Gençlere artık THY biletleri yüzde 30 indirimli. 
Çanakkale'ye Çanakkale köprüsü yapıyoruz. Bu da dünyanın en geniş açıklığına sahip köprüsünü inşa ediyoruz.
 Dünya birincisiyiz. Onlar konuşur Ak Parti yapar, yapıyor da. Ovit tüneli. Ya dünyanın en büyüğünü yapıyoruz, ya da ilk üçe giriyoruz. Diğerleri cüce projelerle uğraşıyor. 

Birçok hizmeti bu dönemde gerçekleştirdik. Şimde yeni duble yollar yapıyoruz. Duble yolları otoyollara çevireceğiz. Vizyon bu. Yüksek hızlı tren, hızlı tren, süper hızlı tren. 
Bir müjde daha, yeni projemizde Ankara-İstanbul arası 3,5 saate düştü. Yeni projeyle 1,5 saate düşecek. Sakarya bütün bu çevrenin en önemli ulaşım üssü olacak.
Bir müjde daha, Karasu limanını yapıyoruz.
 Karasu-Sakarya arasında tren hattı kuracağız. Arifiye-Adapazarı arasında tren hattını yerin altına çekip şehir trafiğini rahatlatacağız. Raylı sistemi yer altına çekeceğiz. Sakarya'da doğalgaz var mıydı, OSB var mıydı? Bütün bu hizmetleri yaptık, yapmaya devam edeceği. 2002'de 9 ambulans varmış, şimdi 48 ambulans var. Sakarya'da bin yataklı şehir hastanesi için çalışmaları yürütüyoruz. Sağlıkta, eğitimde en iyi hizmetlere sahip olacak Sakarya. Özellikle Sakarya üniversitesinde Spor Bilimleri ve Turizm Fakülteleri kuruyoruz. Bin kişilik öğrenci yurdunu da hizmete açacağız. Sakarya'nın ak insanları ile yol yürümek, yeni Türkiye'yi inşa etmek ne güzel. 

Bunların üçü eski Türkiye Partisi, bir de bunlara Kandil - DHKP-C eklendi, paralel eklendi. Elif gibi bir AK Parti ile bu dört yanlışı tarihe gömecek miyiz? 

Sakarya Nehri, Sakarya davamıza şahit olsun. Bir olmaya, bir olmaya, diri olmaya, milli birliği, milli iradeyi ve insan onuru korumaya, kudretli ve şefkatlı yeni Türkiye'yi inşa etmeye, gece gündüz çalışmaya Allah, tarih ve millet önünde söz veriniz. Yeni bir demokrasi destanı yazacak mıyız?

Sakarya'nın sözüne sadece selam durulur. / Tuğrul GÜMÜŞEL