Sapanca İlçe Teşkilatı’nın ev sahipliğinde Özkum Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Başkan Yardımcıları, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer, ilçe teşkilat başkanları, gençlik ve kadın kollarının yanı sıra birim başkanları katıldı. İl Başkanı Fevzi Kılıç, teşkilat üyelerinin Ramazan ayını kutlayarak başladığı konuşmasında referandumda elde edilen başarı sebebiyle partililere teşekkür etti.

Birim Başkanları toplantılarının birbirlerini daha yakından tanımalarına vesile olduğunu dile getiren Başkan Kılıç, “Biz birlikte büyük bir aileyiz” dedi. Referandumla ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Kılıç, “Sakarya olarak 16 Nisan Referandumunda Türkiye ortalamasının 17 puan üstünde oy aldık. İlçelerimizde en az oy alan ilçemiz dahi yüzde 60’ın üzerinde oy alıyor. Türkiye ortalamasıyla kıyasladığımızda en düşük oy alan ilçemiz 8.5 ile 9 puan üzerinde alıyor. En yüksek oy alan Akyazı ise Türkiye ortalamasının 28 puan üzerinde oy alıyor. Akyazı teşkilatımız Sakarya birincisi ve Marmara Bölgesi’ndeki 153 ilçenin de birincisi. Akyazı ülke genelindeki istatistiklere girdi. Hepinize ve hassaten Akyazı teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi.

Referandumdan alınlarının akıyla çıktıklarını vurgulayan AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Artık Genel Merkez de Sakarya’nın bu başarısını normal olarak görüyor. 3 Kasım 2002 seçimlerinden son seçimlere kadar Sakarya’da oy oranımızı 25 puan arttırdık. Bu teşkilatın çalıştığının göstergesidir. Bir yerde hizmet etmezseniz böyle bir başarıyı yakalayamazsınız. Gönüllere girmezseniz insanlar size niye oy versinler. Bu referandumun da hakkını verdiğimizi söyleyebiliriz. Sonuç alma sisteminde Büyükşehirler arasında birinciyiz. Genel Merkez, Sakarya’ya çok özel olarak bakıyor ve bizim çıtamızı çok yükseğe koyuyor” diye konuştu.



Geçen hafta sonu yapılan kongreyle AK Parti Kurucu Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden partinin başına geçtiğini vurgulayan Kılıç, “Kongre salonunda bir sevgi ve heyecan vardı. O heyecanı orada yaşıyorsunuz. Biz 7 Şubat 2015’te göreve geldik. Göreve geldiğimizde Sakarya’dan Genel Başkan Yardımcısı ve MKYK’da kimse yoktu. Şimdi Milletvekilimiz Recep Uncuoğlu, MKYK’da yer aldı. Kendisi teşkilattan geldi. Milletvekilimiz Şaban Dişli de fedakarlık yaparak bu dönemde parti yönetiminde görev almayacağını söyledi. Biz bu şehre bir bakan bekliyoruz. Sakarya’nın bakana ihtiyacı var ve bunu hak ediyor. Bizden bir milletvekilinin bakan olacağı kanaatindeyim. Bu şehre farklı bir heyecan getirir” diye konuştu.



Partinin kongreleriyle ilgili de bilgi veren Başkan Kılıç, “15 Ağustos’a kadar delege seçimlerimiz var. Ondan sonra 12’nci aya kadar ilçe kongreleri gerçekleştirecek.Kongreler yenilenmek için önemli. Bazı arkadaşlarımız yoruldular. Kendileri görevi bırakacak arkadaşlarımız olabilir. Yorulduğunu söyleyen veya başka bir makama talip olacak arkadaşlarımız olabilir. Biz yenilenerek yolumuza devam edeceğiz” dedi.