Sakaryaspor ile ilgili “medyadetay.com” iki gündür “özel haber” yapıyor. Bunlardan ilki Sakaryasor’un elektriklerinin kesilmesiydi.

Artık elektrik faturasını bile ödeyemeyecek duruma düşen Sakaryaspor’a SEDAŞ acımadı ve şartelleri indirdi.

Gerek Rüstemler Tesisleri’nin gerekse Atatürk Stadı’nın elektrikleri 40 bin TL’lik borç yüzünden kesildi.

Haliyle bu durum Rüstemler Tesisleri’nde kalan futbolcuların moralini olumsuz etkilemiştir.

Şimdi bu moralle gel de forma giy. Sonra da çık sahada futbol oyna. Başarılı ol. Nasıl olacak bu iş?…

Yine “medyadetay.com” olarak haber sitemizde yer verdik. Rüstemlerde kesik olan elektriğin jeneratör yardımıyla verilmesinde bile sıkıntı var.

Jeneratöre yakıt alma işi bile futbolcular tarafından karşılanıyor. Bir kulüp bu kadar başıboş bırakılır mı?

Futbolculara para vermiyorsun, bir de üstüne üstlük adamların cebindeki üç-beş kuruşu da Sakaryaspor adına harcatıyorsun.

İyi bu futbolcular hala daha kulüpte kalıyor. Çıkıp Sakaryaspor adına sahada iyi ya da kötü top koşturuyor. Ben olsam çoktan çekip gitmiştim.

Koskoca şehir Sakaryaspor’un bu rezilliğini karşıdan seyredecek, futbolcular cefasını çekecek. Bir de sahada “küfür” yiyecek. Hadi canım sende…

Tabi sonunda futbolcular da isyan etti. Yine “medyadetay.com’un” dünkü “özel haberine göre” futbolcular da “isyan” etmiş.

Eh olacağı da buydu. Bana sorarsınız çok bile sabrettiler. Hatta şehirden çok futbolcular bu takıma sahip çıktı.

Nihayetinde “bıçak kemiğe dayanınca” onlar da “yeter artık” dedi. Şehrin Sakaryaspor’a ilgisizliği ve son elektrik kesintisi bardağı taşırdı.

Futbolcular kendi aralarında aldıkları bir kararla Rüstemler Tesisleri’ne elektrik verilene kadar “idmana çıkmama” kararı aldı.

Bu durumu da Teknik Direktör Necmettin Sert’e bildirdiler. Gerekirse Turgutluspor maçına kadar idmana çıkmayacaklarını dile getirdiler.

Bunun bir adım sonrası artık “maçlara da” çıkmamaktır. Gidişat bunu gösteriyor. Acil bir takım önlemler alınmazsa sahaya çıkacak futbolcu kalmayacak…

Peki, bunun suçu vebali kimin? Elbette yaşanabilecek en kötü şartlara rağmen maçlara çıkmaya devam eden futbolcuların değil.

Bu suç, başta şehrin bürokratı, belediye başkanları, işadamları ve Sakaryaspor’dan bir şekilde siyasi veya her hangi bir anlamda nemalanan herkese aittir.

Şimdi bir kenara çekilip, “benim suçum mu” diye olup biteni görmezden gelmek ve Sakaryaspor’un bu halini umursamamak kimsenin vicdanını rahatlatmaz.

Bütün bu olup bitene rağmen yine de “bana ne” diyebiliyorsanız “ayıplı şehir” olarak hatırlanmaya hazır olun…