Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu yaptığı açıklamada, “Devletimizin kaderini belirleyecek olan 16 Nisan Halk Oylamasını geride bıraktık. Aziz Milletimiz verdiği karar ile Yeni Türkiye’nin kapılarını ardına kadar açtı. Yedi düvele karşı kazandığımız bu zafer ile darbeleri, koalisyonları ve krizleri tarihe gömdük. Devlet idaresinde çift başlılığı ortadan kaldırdık. Kuvvetler ayrılığından yola çıkarak yasama, yürütme ve yargıyı birbirinden net bir şekilde ayırmış olduk. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle Türkiye’nin geleceği artık daha aydınlık, daha müreffeh olacaktır.
Milletimizin verdiği onay doğrultusunda hayata geçirilecek olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle ülkemizin geleceği olan gençler kazanacak. Gençlerimiz yeni sistem ile birlikte oy vermeye hak kazandığı günden itibaren seçilme hakkı da kazanacak. 18 yaşındaki gençlerimiz artık mahalle muhtarı, belediye başkanı ve milletvekili olabilecek. Türkiye’mizin demokratikleşme yolunda attığı en büyük bir adımlardan biri gençlere verilen seçilme hakkıdır.
Bürokrasideki tıkanıklık artık son buluyor. Ülkemizin hızını yavaşlatan, tembelliğe alışmış, pas tutmuş bürokratik vesayet 16 Nisan itibarıyla sandığa gömüldü. Artık dünya arenasında süper güç olmak adına engellere takılmadan hızla karar alacak ve uygulayacağız.
Milli meselelerde her zaman ülkesinin yanında saf tutan, 16 Nisan için de durmadan çalışmalarına şahit olduğumuz Sayın Devlet Bahçeli ve Milliyetçi Hareket Partisine gönül veren kardeşlerimize teşekkür ediyorum.
16 Nisan yolculuğunda desteklerini esirgemeyen Büyük Birlik Partisine teşekkürlerimi sunuyorum.
Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini getiren anayasa değişikliğine %69 oranında destek olarak bizleri mahcup etmediğiniz için siz saygıdeğer Karasulu hemşerilerime teşekkürü bir borç biliyorum. Yine %68 ile Sayın Cumhurbaşkanımıza büyük bir hediye veren Sakarya’mıza teşekkür ederim.
Hayır cephesini %51.4 ile sandığa gömen milli iradenin temsilcisi aziz milletimize şükranlarımı sunuyorum.
Bu sonuç bizlere gösterdi ki asla rehavete kapılmadan çalışmalarımıza devam etmeliyiz. Vatandaşlarımızın sandıkta verdiği mesajı net şekilde aldık. Bu doğrultuda AK Parti olarak millet iradesi neyi isterse onu yapmaya hazırız.
Biz asıl şimdi başlıyoruz. Görev büyük, dava büyük. Haydi Bismillah” diye konuştu.