Etkinliğe; Arifiye Kaymakamı Bekir Dıngırcı, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, Ak Parti İlçe Başkanı Ali Başar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gülaç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey İlçe Sağlık Müdürü Ayşin Kurban, Serdivan İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr Sevda Gürsel, Arifiye Esnaf ve Sanayici İş Adamları Derneği  Başkanı Fatih Yeter, Okul Müdürleri, çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Arifiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşın Kurban ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Güvey konuşmalarında; “Yüksek tansiyon, kalp hastalıkları, böbrek hastalıkları başta olmak üzere, şişmanlık, şeker hastalığı ve bazı kanser türlerinden korunmak amacıyla, tüketilmesi gereken tuz miktarının günde 5 gr. (tepeleme 1 çay kaşığı) olması gerektiği, gizli tuz içeren gıdalardan uzak durulmasının önemi, daha az tuz içeren ürünleri almak için etiket okumanın çok önemli olduğunu vurguladı.  

Başkan Karakullukçu konuşmasında ilk olarak tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.

Karakullukçu tuz kullanımıyla ilgili olarak da, “Günlük tuz kullanımımızı 5 gramla sınırlandırmamız gerekiyor. Aşırı tuz tüketimi vücudumuzda sağlık problemleri meydana getiriyor. İnşallah bu konferansın, beslenme alışkanlıklarımız konusunda hepimize ışık tutacağını düşünüyorum. İlçe Sağlık Müdürümüz Ayşin Hanım geldikten sonra,  bu tip bilgilendirme ve farkındalık etkinliklerini sıkça görmeye başladık. Kendilerine ve değerli sağlık personelimize tüm Arifiyeli hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.