Doğru’ya Ak Parti Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ak Parti Serdivan Kadın Kolları Başkanı Şehime Kaya ve parti mensupları eşlik etti. Seçim irtibat bürosu açılışına katılımın yüksek olması gözlerden kaçmadı.

Açılışta ilk konuşma İlçe Başkanı Osman Çelik’ten geldi. Çelik, muhalefet partilerine yüklenerek, “Muhalefet partileri vaatte sınır tanımıyor, kimisi asgari ücreti 2000 TL kimisi 5000 TL yapıyor, kimisi emeklilere senede çift ikramiye sözü veriyor. Biz de meşhur bir söz var, bekara karı boşamak kolay. Adama sormazlar mı, 2002 öncesi iktidarda koalisyon ortağı siz değil miydiniz? Seçimlere daha 1,5 yıl varken neden hükümeti bırakıp gittiniz? Çünkü beceremediniz, beceremezsiniz de. Borç batağında, ekonomosi çökmüş, işsizliğin, yolsuzluğun kol gezdiği, kamu ve özel bankaların hortumlanarak bedelinin de halkın sırtına yüklendiğinizi, gelen deprem yardımlarıyla memur ve emekli maaşı ödediğinizi bu halk çok iyi biliyor. İnsanlar birbirine borç verirken döviz olarak veriyordu, neden? Çünkü Türk Lirası her gün döviz karşısında değer yitiriyordu. Arada bir de devalüasyon olunca dövizle borç alan vatandaşımız yandım Allah diyordu. En kötüsü de, ülke yönetiminde hükümet yerine başka güçler etkiliydi. Hükümet, medya partonları mı,  asker mi, yoksa dış güçler mi belli değildi. Bakıyorsunuz IMF 3 kuruş para verecek, çiftçiye pancar kotası, fındık kotası koyuyor, şeker fabrikalarını kapatıyor vs. vs. Neden halk Ak Partiyi 13 senedir el üstünde tutuyor, güvenip oy veriyor? Neden her seçimden oy oranı bir öncekine göre artarak devam ediyor? Çünkü halk biliyor ki muhalefet dönemlerinden bu ülkeye hiç bir zaman hayır gelmemiş, çünkü vatandaşımız biliyor ki tek başına hükümet olan parti dönemlerinde icraatler çok oluyor ülke çok yol alıyor. 13 yıllık Ak Parti hükümeti döneminde ülkemiz, eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, sosyal ve ekonomik alanlarda çok yol aldı. Türkiye’nin istikrarı sürmesi ve büyümesi için 7 Haziran’da vatandaşlarımızdan Ak Partiye oy vererek, partimizi 400 vekille yeniden iktidar yapmasını  istiyoruz’’ dedi.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da konuşmasında, “Bugün, ülkemizin nereden nereye geldiğini sizler çok iyi biliyorsunuz, geçmişi ve bugünü mukayese ederseniz farkı görürsünüz. Örneğin Ak Parti öncesi Serdivan Belediyesi çalışanlarının neredeyse bir yıllık maaşının içeride olduğu ve alamadığı günleri biliyoruz. Allah’a çok şükürler olsun bugün böyle bir sıkıntımız yok, herkesin maaşı zamanında tıkır tıkır ödeniyor. Serdivan Belediyesi olarak asfalt şantiyesi kurduk,  tüm mahallelerimizi sıcak asfaltla tanıştırmak için çalışıyoruz. Aralık Mahallesi’ni de yakından ilgilendiren Gökçeören Gölün’den Çark Deresine ilave kanallar açarak Gökçeören Ovası haline dönüştürdük. Bu şekilde kışın biriken suyun Çark Deresine tahliyesini, yazın da ovanın Çark Deresi’nden sulanmasını sağlıyoruz. Bu yıl yağış olması nedeniyle hala ovada su var, ama çalışmalar devam ediyor. En yakın zamanda suyu kurutacağız. Aralık halkımız da karpuzunu mısırını tarlasına ekecek ve meşhur göl karpuzunu halkımıza sunmaya devam edecek. Ayrıca, Gökçeören Ovasına akan dere  üzerine Meşeli Mahallesi’nde bir baraj yapılacak. Arazi sahipleriyle kamulaştırma bedeli konusunda bir anlaşmazlık var. Yapımı için her türlü prosedürün onaylandığı baraj hayata geçtiğinde hem çevre köylerde sulama imkanı olacak hem de Gökçeören Gölü su baskınlarından kurtulacak’’ dedi.

Son konuşma Milletvekili adayı Bilgehan Doğru tarafından yapıldı. Doğru “1993 yılından bugüne Sakarya’dayım. Serdivan’ın bendeki yeri bir başka. Tek amacı Hakka ve Halka hizmet olan partimizin bir neferi, kadınımızın sesi olmak için yollara düştük. Ak Parti öncesinde kıyafetinden, inancından dolayı eğitim ve çalışma hayatı elinden alınan kadınımız Ak Parti ile tekrar bu haklarına kavuşmuştur. Bugün başörtülü kızlarımız üniversiteye gidebiliyorsa, avukatlık yapabiliyorsa, kamu kuruluşarında çalışabiliyorsa bunlar hep Ak Parti sayesinde, halkımızın partimize verdiği destek ile olmuştur. Eğitim, sağlık, sanayi, tarım, savunma, ulaşım ve hizmet konusunda çok ciddi yatırımlar yapılmıştır. Örneğin mesleğimle ilgili olarak İlçemize halkımızın hizmetine sunulmak üzere Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi kuruluyor, vatandaşlarımız bu hizmetten ücret ödemeden faydalanabilecek. Tüm bu hizmetlerin ve dahasının yapılabilmesi için partimize olan desteğinizin devam etmesi gerekiyor. Yeni Anayasa ve Başkanlık sistemi için 7 Haziran’da desteğinizi bekliyoruz. Ayrıca, Aralık Mahalle sakinlerinden babalarını kaybeden Turgut ailesine sabırlar, mevtaya da Allah’tan rahmet diliyorum, İnna lillahi ve inna ileyhi raciun’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

Açılış sonrası Turgut ailesine taziye ziyareti yapıldı.