Düzenlenen programa AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan, AK Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora, Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları ile çok sayıda muhtar katıldı.
 
“Önemli bir fırsat”
Toplantının mahallelerle ilgili sıkıntıları dile getirmek için önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Bekir Durmuş, “Toplantıyı tertip eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Hepimiz seçimle geldik. Muhtarlarımız için en önemli olan sorunlar yol ve su. Yaylalardan gelen sulara saat taktırdık o konuda biraz rahatladık. Muhtarlarımıza bir ödül vermek istiyorsanız tüm mahallelerimizin asfaltlarını bitirmenizi ve halkımızın karşısına yüzümüz ak bir şekilde çıkmamızı sağlamanızı rica ediyoruz” diye konuştu.


 
“Telafisi olmayan bir fırsat”
Muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Toçoğlu, “Önemli bir sürecin içerisindeyiz. İşlerimizi bir plan ve program dâhilinde götürüyoruz. Yollarımızın asfaltlanması dışında ciddi bir eksiğimiz kalmadı. Türkiye yol almakta zorlanmaya başladı. Hükümet sisteminin değişiklik vakti çoktan geçti. Tarihi bir fırsat yakaladık. Allah çalışana verir. Akyazı’da şartlarımız iyi. Son ana kadar da çalışmalarımızı sürdürelim. Bu fırsatın telafisi yok. Bundan sonra seçimleri yapacağız ve hükümet ile meclis 5 yıl kendi işine bakacak. Her gün bu konuları konuşmayacağız. Bunları konuşmaktan iş yapamaz hale geliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“Tüm Sakarya için”
Başkan Toçoğlu, “Akyazı’da önemli yatırımları hayata geçirdik. Kısa bir süre önce sosyal hizmetler alanında önemli bir yatırım yaparak Akyazı Sosyal Gelişim Merkezi’ni ilçemize kazandırdık. İlçe merkezinde gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla ilçe estetiğine katkıda bulunduk. Spor alanında da önemli bir yatırım yaparak Akyazı Spor Tesisleri’ni kullanıma sunduk. Köprüler ve asfalt yatırımlarıyla ulaşıma kolaylık getirdik. İtfaiye müfrezesi içinde çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir olarak ilçelerimize önemli katkılar sunuyoruz. Şehrimizi sadece merkezden ibaret görmüyor, tüm Sakarya için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.
 
“10 milyon liralık yatırım”
Üstyapıda olduğu gibi Akyazı’nın altyapısına da önemli yatırımlar yaptıklarının altını çizen Başkan Toçoğlu, “Kuzuluk Mahallemizin tüm atıksularını Akyazı Atıksu Arıtma Tesisine ulaştıracak 70 kilometrelik kanalizasyon hattımızı tamamladık. Ayrıca ilçemize 10 milyon liralık içmesuyu yatırımı yaparak 79 kilometrelik bir hat inşa ediyoruz. Projede sona yaklaştık. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayarak Akyazılı hemşerilerimizi daha kaliteli ve bol içmesuyu ile buluşturacağız. Karapürçek ve Akyazı Küçücek Mahallesi Altyapı Projesi kapsamında da Küçücek mahallemize içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa ederek mahallemizi sağlam altyapı ile buluşturuyoruz. Geçtiğimiz günlerde çalışmaların başladığı Keremali İçmesuyu Projesi ile de 5 mahallemize birinci sınıf içmesuyu ulaştırırken aynı zamanda hat üzerine yerleştireceğimiz HES ile enerji üreteceğiz. İlçemizin altyapı geleceğini garanti altına alıyoruz” şeklinde konuştu.


 
“Her yönden saldırıyorlar”
AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Bütün meseleler istikrarla, imkânlarla çözülüyor. Elimizde sihirli değnekler, sınırsız kaynaklar yok. Ülkemizde kavgalarla, kısır çekişmelerle, bize yapılan saldırılar karşısında bunu yapanlara cevap veremeyenlerle bu işler yürümüyor. Bugün bu istikrarın nimetlerinden faydalanırken, hep bir tuğla üste koyarken kaybetmeyelim diye uğraşıyoruz. Bu dizdiğimiz tuğlaları devirmek isteyenler var. Patinaj yapan, kendi işini göremeyen sürekli kavga eden bir Türkiye istiyorlar. Millet olarak bu saldırıların mücadelesini veriyoruz. Turizmden teröre, ticaretten ekonomiye her alanda bir saldırı var. Her alanda memnuniyetsizlik yaratarak beraberliği dağıtmak istiyorlar. Bizim güçlü ve istikrarlı bir şekilde yola devam etmemiz gerekir.”


 
“Siyasetin dili güzelleşecek”
Akyazı’da her zaman çok ciddi bir destek gördüklerini ifade eden AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Şehrimizin her yerinde her mahalleden istekler oluyor. Gittiğimiz yerlerde isteklerin yanında teşekkürde var. AK Parti’nin dışında bizim belediyelerimizin dışında sizlere hizmet edecek kimse de yok. Bu memlekette Cumhurbaşkanı- Başbakan ilişkilerinin hepsi problemlidir. Zihniyeti, düşüncesi aynı olan ikililer dahi büyük sıkıntılar yaşamıştır. Ülkemizde kim taş taş üstüne koyduysa Allah razı olsun ama sistem bir yerden sonra tıkanıyor. Gelecek olan sistem devleti kurumsal hale getirecek. Yüzde 50 üzerinde bir oy gerekecek. Koalisyon olmayacak. Yüzde 50 oy alabilmek için projeler anlatmak, ortaya vizyon koymak insanları inandırmak gerekiyor. Yeni sistem siyasetin dilini de güzelleştirecek” dedi.