Ak Parti İl Başkanlığı’nca görevlendirilmiş konularında uzman kişilerce, Sandık Kurullarında görevli asil, yedek ve müşahitlere, seçim esnasında uyulması gereken kurallar ve karşılaşılan problerin çözümüne yönelik izlenmesi gereken yollar hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitim toplantısına Ak Parti Sakarya Millet Vekili Ayhan Sefer Üstün, Serdivan İlçe Başkanı Osman Çelik, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İlçe Yönetimi ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

İlçe Başkanı Osman Çelik yaptığı konuşmada, “7 Haziran seçimleri Türkiye ve İslam ülkeleri açısından bir başka önem arz ediyor. Bölge ve dünya ülkelerinin gözü kulağı bu seçimlerde olacak. Her zaman olduğu gibi, Serdivan İlçe Yönetimimiz, Belediye Başkanımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz kısacası Ak Parti Serdivan tüm mensuplarıyla birlik ve dayanışma içinde, partimizin oy oranını maksimum seviyeye çıkarabilmek için vekil adaylarımızla gece gündüz demeden, kapı kapı, sokak sokak dolaşarak çalışıyoruz. Bu kadar emek, bu kadar çaba basit bir hatadan dolayı zayi olabiliyor. Son yapılan yerel seçimlerde bir sandık başkanı zarflara mühür vurmayı unuttuğu için 150 civarında Ak Parti oyu geçersiz sayıldı. Tüm sandık görevlilerimizden bu konulara çok dikkat etmesini ve sandığına sahip çıkmasını istiyoruz’’ dedi.

Millet Vekili Ayhan Sefer Üstün ise, 2002 Genel Seçimlerinde çok küçük miktardaki bir oy farkının Ak Parti’ye Sakarya’da tüm vekillikleri kazandırdığı uyarısında bulunarak, herkesi parti için daha çok çalışmaya davet etti.

Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar da, seçim günü ne pahasına olursa olsun sandıklara sahip çıkılmasını isteyerek, Ak Parti öncesi Türkiye’nin içinde bulunduğu durumun  özellikle gençlere çok iyi anlatılması gerektiğini savundu. 

ak_parti_serdivan2-007.jpg