AK Parti Adapazarı İlçe Teşkilatı 55. Danışma Meclisi geniş bir katılımla Orhan Gazi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İlçe Başkanı Mustafa Ak, ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda 2019 seçimlerinin kritik bir viraj olduğunu ifade ederek, “2023 öncesi 2019 seçimi sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi çok önemli bir viraj, parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Yüzde 50 artı 1 önemli bir barajdır. Bunun için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız” dedi.

2019 seçimleri

Başkan Ak, “2013’ten bu yana ülke üzerinde oynanan oyunları hep birlikte gördük. 2014 ve 2015 seçimlerinde de olduğu gibi 2019 seçimini de sabote etmeye çalışacaklar ama bizler yine müsaade etmeyeceğiz. İlk günden itibaren reisimize, başkanımıza, cumhurbaşkanımıza nasıl destek verdiysek bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Bizler kapı kapı dolaşacağız, bu yüzden sizlerin de bizlere vereceğiniz destek çok önemli. Sandık yönetimleri, mahalle teşkilatlanmaları, ana kademe, gençlik ve kadın kollarımız ile birlikte çalışmalarımızı yürütmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ak ayrıca, önceki dönem kadın kollarında yer alan yönetim kurulu üyelerine hizmetlerden dolayı teşekkür ederken, yeni seçilen yönetimi de tebrik etti. Başkan AK, 11 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Sakarya’da en iyi şekilde ağırlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Devam

Ardından konuşan İlçe Kadın Kolları Başkanı Fatma Varol, “Afrin'de devam eden Zeytin Dalı operasyonunda şehit olan kardeşlerimi rahmetle anıyor, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaralanan kardeşlerimize ise Rabbimden şifa niyaz ediyorum. Cumartesi günü Üçüncü Olağan Kongremizi gerçekleştirdik. Bir önceki yönetimde olan tüm dava kardeşlerimize teşekkür ederken aramıza yeni katılan yeni dava arkadaşlarımıza ise hayırlı olsun diyorum. Bizler elimizden geldiğince, var gücümüzle bu yolda, bu kutlu davada hizmet etmeye Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Bizler kadın temsilcisi olarak davamızı en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Millete hizmet yolunda bir olacağız, yeni Türkiye için 2023 hedeflerimize hep birlikte ilerleyeceğiz” diye konuştu.

Gençlik sahada

Gençlik Kolları Başkanı Harun Doğrusever de yaptığı konuşmada, “Sultan Abdülhamit Hanın vefat yıl dönümünü rahmet ve minnetle anıyoruz. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızla mahalle teşkilatlanmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Düzenli mahalle ziyaretlerimizin yanı sıra kendi değerlerimizi anlatmaya çalışıyoruz ve halkamızı şuurlu kardeşlerimiz ile genişletiyoruz” dedi.

Konuşmasının sonunda Afrin Harekatına değinen başkan Doğrusever, “Afrin’de kahraman askerlerimiz tüm güçleri ile mücadelelerini sürdürmeye devam ediyorlar. Allah hepsinden razı olsun. Oralara nasıl bir iman ile gittiklerine her geçen gün şahit olamaya devam ediyoruz. Bir şehidimizin yazdığı o son mektubunda neler yazdığını, ailesi için kendisinden kalan parayı nasıl böldüğünü gördük. Bu vatan böyle kahraman evlatlar yetiştirdiği sürece sırtının yere gelmeyeceğini her fırsatta gösteriyor” ifadelerini kulandı.

Yatırımlar sürüyor

Danışma Meclisine katılan AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de bir konuşma yaparak, Adapazarı'ndan 2019 seçimlerinde güzel bir sonuç ve rekor bir oy beklediklerini dile getirdi. Üstün,” Adapazarı’na yapılacak olan yatırımlar için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Allah'ın izni ile 15 yıl sonra Adapazarı'nı tanıyamayacaksınız. Süper hızlı trenin İstanbul-Ankara arasında tek durağı var o da Adapazarı Karakamış’ta. Diğer yatırımlarımızda da çalışmalar devam ediyor Adapazarı’nda yapacağımız diğer yatırımların kararları alındı. Bu partide söz verilip tutulmayan hiç bir şey olmadı, tüm verilen sözler zamanla yapılıyor. Bin yataklı hastanemizi inşallah kısa zamanda yapacağız. Bu hastane, sağlıkta ilimize çağ atlatacak. Her gün bu yatırımlar ile ilgili yapılan çalışmaları adım adım takip ediyoruz. Geçen kalkınma bakanımızı ziyaret ettik. Bir hizmet kolay gelmiyor, işler yürüyor ama tedbiri elden bırakmıyoruz. Adapazarı'nı seviyoruz” dedi.

Cumhur ittifakı

2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakın adının cumhur İttifak olduğunu söyleyen Üstün, oy pusulalarının nasıl olacağını, nasıl oy kullanılacağını ve oyların İttifaktaki partilere ne şekilde paylaştırılacağını da partililere anlattı.

Üstün, “Daha önceki seçimlerden farklı olarak ittifak yapmış olan partiler tek kutucukta parti logoları ile birlikte yazılacak. Logoların dışına taşmış olan, ittifak kutucuğu dışına taşmamış olan oylar da geçerli olacak. Bu oylar ortak oy olarak sayılacak, sonradan İttifakta yer alan partilere bu oylar bölüştürülecek. Partilere tek tek oy verildiği gibi, ittifak kutucuğu içinde yer alan, hangi partiye verildiği belli olmayan oylar da geçerli olacak. Ortak oy olarak sayılacak ve halkın milli iradesinin sandığa yansımasını bu şekilde sağlamış olacağız. Milletimizi önemsiyor ve milletimize güveniyoruz. Bizler de milletimizin bize olan güvenini artırmak, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için aralıksız çalışıyoruz.  2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de inşallah çok yüksek bir oy oranı ile milletimizin desteğini alacağız” dedi.