Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya İl Kadın Kolları’nın Taraklı’da düzenlediği programa katıldı. Taraklı Termal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen, AK Parti Taraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Çakmak, Tunuslu misafirler ile çok sayıda teşkilat mensubu kadın hazır bulundu.


 
“Halk anayasasına geçiyoruz”
Programın selamlama konuşmasını yapan AK Parti Taraklı İlçe Kadın Kolları Başkanı Canan Çakmak, “Ülkemizin geleceğini ilgilendiren önemli bir süreç yaşıyoruz. Bu süreç zarfında yapmış olduğumuz çalışmaları sizlerin de desteğiyle sandıktan evet çıkartarak göstereceğiz. Taraklılı hanımefendilere çok güveniyorum. Sandıkları patlatacağız” derken, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen, “Artık karar verme zamanı geldi. Pazar günü inşallah bu zamana kadar askeri vesayetin oluşturmuş olduğu anayasayı bir kenara bırakıp halkın kendisinin oluşturduğu anayasaya geçeceğiz” dedi.
 
“Egemenlik evet ile anlam bulacak”
Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, “Çok kısa bir süre kaldı. 16 Nisan’da Türkiye için çok önemli bir karar vereceğiz. Bu referandumda hayırcı arkadaşlar diyorlar ki ‘hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ sözünün anlamı kalmayacak. Aslında bu söz tam olarak bu referandumda çıkacak evet oylarıyla anlam bulacak. 16 Nisan’da inşallah Taraklı olarak Sakarya ve Türkiye’de önemli bir evet oranı yakalayarak ortalamaları yükselteceğiz.”
 
“Sözümüz yerde kalmayacak”
Taraklı’nın coşkusuna değinerek konuşmalarına başlayan AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan diyor ki ‘siz hanımlar çağ açacaksınız’. Şimdiki zamanın cihat eden hanımlarıyız. Ziyaretlerimizde oğlu avukat, doktor olan arkadaşlarımız var. Onlara diyorum evlatlarınızı, eşlerinizi de yoklayın. Sakın onlarda fire olmasın.  Allah nasip ederse beşikte, dünyayı da, sandıkları da sallayacağız. Sayın Cumhurbaşkanımıza Sakarya’ya geldiğinde verdiğimiz sözü unutmuyoruz. İnşallah sözümüz yerde kalmayacak ve 17 Nisan’da Sakarya’dan büyük bir hediye vereceğiz. Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın” ifadelerini kullandı.


 
“Yapılacak tek bir şey var”
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Taraklı’ya helal olsun diyorum. Coşkunuz, heyecanınız çok güzel. Son iki üç günümüz kaldı. Maddeleri gittiğimiz yerlerde anlattık. Gerekli çalışmaları gerçekleştirdik. Yapmamız gereken tek bir şey var.  Pazar günü gideceğiz evete mührü basacağız. Tunus’tan misafirlerimiz var. Kendileri Türkiye’de seçim çalışmaları nasıl yapılıyor onu görmek için, Recep Tayyip Erdoğan sevgisini görmek için geldiler. Öyle bir coşku verelim ki sevgimizin ne kadar büyük olduğunu görsünler. 16 Nisan’da bu coşkuyu sandıklara da yansıtacak, ülkemizin geleceğine adımızı altın harflerle yazdıracak, kazanımlarımızı kalıcı hale getireceğiz” dedi.
 

“Parlamenter sistem bir ip”
Türkiye’nin önüne bu referandumdan daha önemli bir fırsat gelmediğini vurgulayan AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, “Tunuslu kardeşlerimiz Taraklı’dan sonra Cumhurbaşkanımızın mitingine gidecekler. Muhtemelen orada Taraklı’yı anlatacaklar. Parlamenter sistem bir ip. Başımıza geçirdiler yıllarca bizi yerlerde süründürdüler. Ne zaman kendimize gelmeye başladıysak o ipi çektiler. Şu anda büyük kazanımlar elde etmiş durumdayız. 16 Nisan, kriz ve kaos süreçlerini bitirmenin, boğazımızdaki bu ipi kesmenin adıdır. Referandumda mühürü de beyaz kısma vuracağız. İnşallah 17 Nisan sabahında yepyeni bir Türkiye’ye hep birlikte uyanacağız” şeklinde konuştu.


 
“Bir oy daha fazla”
AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Kadın kollarımızın çalışmalarına baktığımızda AK Parti kurulduğu günden beri en önde hep kadınlarımız var. Çok ciddi ve sıkı çalışıyorlar. Yaşadıkları heyecanı bizlere de aktarıyorlar. 16 Nisan’da yapılacak referandum sadece Taraklı, sadece Sakarya, sadece Türkiye ile alakalı değil. Pazar günü yapılacak referandum sadece bizim için değil tüm gönül coğrafyamız için bir kader seçimi. Bu coğrafyada çok büyük bir kesimin kaderi ortak. Vereceğimiz oy yeni zaferlere yeni ufuklara yelken açmamızı sağlayacak bir oy. Tüm çevremize bir kez daha rica edelim. Bir fazla oy daha almak bizi çok mutlu edecektir. Sizlerle aynı sevince ortak olmaktan büyük keyif alıyorum” dedi.