Kalabalık bir grupla MHP Sakarya İl Teşkilatına giden Sakarya Barosu eski başkanlarından Avukat Ali Rıza Acartürk, aday adaylığı başvuru formunu İl başkanı Levent Bülbül’e teslim etti.

Bülbül yaptığı konuşmada, Acartürk’ün aday adaylığının hayırlı olması dileğinde bulunurken, Acartürk ise Sakarya’da MHP’nin başarısı için tüm gücüyle çalışacağını dile getirdi.

ali_riza_acarturk2.jpg

Ali Rıza Acartürk kimdir?

1964 yılında Sakarya'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Hızırtepe İlkokulu ve Arifiye Öğretmen Lisesi'nde tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1998 yılında Sakarya Barosu'na kayıtlı olarak serbest avukatlığa başladı. Sakarya Barosu'nda 1998-2002 yılları arasında Genel Sekreter, 2006-2008 yılları arasında ise Baro Başkanı olarak görev yaptı. Sakarya'da çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu ve başta Sakaryaspor olmak üzere spor kulüplerinde yöneticilik görevi ifa etmişti. Lise yıllarında aktif olarak ilgilenmeye başladığı ülkücü harekete, Üniversite yıllarında teşkilat başkanlıkları gibi önemli görevler üstlenerek devam etmişti. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu döneminde, yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. Merhum Alparslan Türkeş'in bizzat seminer verdiği gençlerin arasında yer almıştı. Sakarya'da MHP teşkilatlarında çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra, partisinden 1994 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Adapazarı Belediye Başkan aday adaylığı ve 2011 Genel Seçimlerinde de Sakarya Milletvekili Aday Adaylığı başvurusunda bulunmuştu. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ali_riza_acarturk3.jpg