Serdivan’da ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde pazar yerleri yapacaklarını anlatan Kazan, “Bu soğukta evine ekmek götürmek için çalışan pazarcı kardeşlerimizi, kardan, kıştan, yağmurdan, çamurdan kurtaracağız. Kapalı Pazar yerlerimize halkımızın daha kolay ulaşabilmesi için ücretsiz servisler sağlayacağız. Hem pazarcı esnafımız kazanacak, hem Serdivanlı hemşerilerimiz ulaşım sıkıntısı yaşamayacak” dedi.

“Geçinemiyoruz”

Serdivan İlçe Örgütü ve Meclis Üyesi Adayları ile Pazar yerini gezen Zafer Kazan halkın sorunlarını dinledi. Çok ciddi ekonomik sıkıntılar yaşadığımız şu günlerde halkın da en fazla yakındığı şey yine hayat pahalılığı idi.

“Geçinemiyoruz evladım. Emekli dahi olamadık. Şimdi bak kaç yaşındayım, hala ekmek parası için bu soğukta titreye titreye çalışıyorum” diye kendisine seslenen yaşlı pazarcı teyzenin yanına giden Zafer Kazan, zor şartlar içinde geçinmeye çalışan teyzenin sıkıntılarını dinledi, notlarını aldı ve belediye başkanı olduğunda kendisini tekrar ziyaret edeceğini söyledi.

“Pazarda kimse yok”

Kemalpaşa Mahallesinde kurulan Çarşamba pazarında da kimselerin olmaması üzerine pazarcılar ile görüşen Kazan’a şikayetlerini anlatan esnaflar, “Bakın başkanım, en işlek saatlerde dahi halimiz budur. Alış veriş yapan kimse yok.  Fiyatlar çok pahalı, kimse tezgaha yaklaşmıyor. Hal böyle onunca satış yapamıyoruz. Bizde çok zor durumdayız” diye dert yandılar.

“Kendine yeten bir ülke olmak zorundayız”

Uzunca bir süre pazarcıları dinleyen Kazan, “Bugün buğdayı, arpayı dahi ithal ediyoruz. Üretmeden düzlüğe çıkmamız mümkün değil. Tekrar kendi kendine yeten bir ülke olmak zorundayız. Üretimi yerel yönetimler teşvik etmeli, destek sağlamalı. Biz de Serdivan Belediyesinde bunu yapmak istiyoruz. Göreve gelmemiz ile birlikte üreten bir belediye olacağız. Sadece Serdivan’a değil tüm Sakarya’ya bu ürettiklerimizi satacağız. Vatandaşlarımız hem kendi toprağımızda yetişen organik ürünleri tüketecek hem de çok daha ucuz olacak” şeklinde konuştu.