Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Hasan Sağlam, sağlıkta hizmet kalitesinin arttırılmasıyla ilgili yapılan çalışmalarda önemli bir mesafe alındığına dikkat çekerek, “bizim işimiz fedakarlık isteyen bir iş; yüreğimizi ortaya koyarak hizmet kalitemizi daha da artıracağız; halkımız da bakanlığımız da bizden bunu bekliyor. Çok önemli yatırımlar gerçekleşti ve gerçekleşmeye de devam ediyor. Bu yatırım  ve çalışmaların artarak devam etmesi halkımızı memnun ettiği oranda bizleri de memnun ediyor” dedi.

Genel Sekreter Hasan Sağlam, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda 13 Başhekimle birlikte başhekim yardımcıları, müdür ve müdür yardımcılarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof.Dr. Yusuf Yürümez, İdari Hizmetler Başkanı Uzm.Dr. Hacı Ali Kahya ve Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Necati Çolak’la uzmanlar da katıldı.

Çalıştay hakkında bilgi

Genel Sekreter Sağlam, önceki hafta Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Sağlık Bakanlığı Koordinasyon Değerlendirme ve Planlama Çalıştayı’yla ilgili bilgiler de aktardı. Bakanlığın yeni yönetim anlayışıyla sağlıktaki dönüşümü devam ettirdiğini hatırlatarak hastane yönetimlerinin Genel Sekreterlik çatısı altında birlikte ve büyük bir uyum içinde çalıştığını ifade etti.

genel_sekreter_toplanti2.jpg

Birlikte başarı

Toplantıda denetimlerin devam edeceğine vurgu yapan Hasan Sağlam, denetimlerle kusur aramaya değil, eksikleri tespit ederek gidermenin amaçlandığını hatırlatarak “daha iyi hizmetin birlikte gayret ederek mümkün olabileceğini unutmayalım. Hastanelerdeki tüm çalışan arkadaşlarımızla büyük bir aileyiz. Bu ailenin her bir ferdi elinden gelenin en iyisini yapmak için buradadır. Dünden daha iyi olan sağlık hizmet kalitemizi tüm personelimizin katkısıyla yarın daha iyi yapmak azmindeyiz. Hastanelerde çalışan arkadaşlarımızın hem kendi içinde hem de vatandaşlarımızla kurdukları güzel iletişimi daha da arttırmalıyız. Bu yolla, büyük emeklerle ortaya konulan değerli hizmete sahip çıkacağız. Biz 24 saat görevdeyiz; gönlümüz, kapımız ve telefonumuz hizmet için 24 saat açık olmaya devam edecektir.”  vurgusunda bulundu.