TRSM bahçesinde “Umut yeniden” sloganıyla düzenlenen programa, Serdivan İlçe Kaymakamı Muhsin Çatmadım, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Özcan Öktem, Başkan Yardımcısı Op. Dr. Mahmut Atum, SAÜ Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Erol, Vatan Mahallesi Muhtarı Nedim Coşkun, SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, Başhekim yardımcıları Uz. Dr. Dilek Bingöl Aydın, Dr. Şefak Beşler, Dr. Selman Alikılıç, TRSM ve hastane yöneticileri ile merkezde tedavi gören hastalar ve yakınları katıldı.

Kaymakam Muhsin Çatmadım ile İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü merkezde tedavi gören hastalar tarafından yapılan çeşitli ürünlerin yer aldığı sergi ile resim çalışmalarının bulunduğu sergiyi gezerek inceledi.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla Başlayan şenlik programının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Atilla Ero, “Psikolojik ve ruhsal rahatsızlık yaşayan hastalar TRSM’ler açılmadan önce tamamen hastanın ailesi ve yakınlarının sorunu olarak, toplumdan uzak bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlardı. Bu aslında toplumsal bir sorundu ve TRSM’lerin açılmasıyla birlikte artık bu hastalarımız sosyalleşerek topluma karışıyor. ” dedi. SAÜEAH Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Akif Çakar, TRSM’de yapılan hizmetlere değinerek “Burada ciddi bir emek var. Başka Prof. Dr. Atilla Erol Hocamı ve burada hizmet veren personelimizi kutluyorum” diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü, merkezde bir aile ortamı oluşturulduğunu ve buradan hizmet alan hastaların sosyal alanda gördüğü birçok sanatsal kursta muhteşem eserler yaptıklarına dikkat çekerek, “Sergilenen eserlere bakınca buradaki misafirimiz olarak adlandırdığım hastalarımızın ne kadar marifetli olduğunu görüyoruz. Burada müthiş bir emek var. 2010 yılından bu yana bu merkez burada. Burayı bize kazandıran hem belediyemiz hem de muhtarımıza teşekkür ediyoruz. İstiyoruz ki bir TRSM daha açalım ve merkez sayısını ikiye yükseltelim. Bunun için uygun bir bina arayışımız var.  Bu merkezimiz gibi güzel bir yer bulursak ikinci TRSM’yi şehrimize kazandırmak istiyoruz” dedi. TRSM’de tedavi gören hastalardan oluşturulan koro sahne alarak bir birinden güzel türkülerle davetlileri coşturdu. İlizyon gösterisiyle keyifli dakikaların yaşandığı bahar şenliği Kafkas ekibinin danslarıyla son buldu.